נחמה ריבלין, האשה שחשבה שארוחת צהריים היא דבר קדוש

שנה אחרי מותה של רעיית נשיא המדינה, הסוחרים שפקדה מדי שבוע בירושלים מספרים על הלקוחה הקפדנית שאהבה אוכל בכל נימי נפשה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הגיבץ של נחמה
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

יום העבודה של חיים אמסלם, בעל בסטת ירקות בשוק מחנה יהודה, מתחיל בשלוש לפנות בוקר ומסתיים בחמש אחרי הצהריים. "קיץ או חורף, אני לוקח את המשאית שלי, מביא ירקות מהסיטונאים ומוכר אותם בדוכן", אומר האיש נמוך הקומה ונעים הסבר בן ה–74. בחודשים האחרונים, שבהם נסגר השוק הירושלמי מתוקף צווי החירום של משבר הקורונה, טיפס אמסלם לדבריו על קירות ביתו מחמת השעמום. הגעגועים לשגרה העמלנית של יומו התמצו בכמיהה לארוחת הצהריים הקבועה בדוכן: "מה עוד יש לנו בחיים חוץ משקשוקה, קבב וקצת בירה בצהריים?" הוא אומר בנימת קול חולמנית של איש שפוסק ממלאכתו רק פעם ביום כדי לקצוץ ירקות טריים לסלט דק, לשלוף מתחת לבסטה גזייה קטנה ומפויחת ולהכין עליה את השקשוקה המפורסמת שלו.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ