סמי תמימי, מבעלי רשת אוטולנגי, מנסח מחדש את שפת המטבח הפלסטיני

תמימי, מהשפים הפלסטינים המצליחים בעולם, מתאר בספר חדש איך משלבים בין המטבח המסורתי למודרני - ומסביר למה הוא כועס לפעמים על שפים ישראלים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תמימי. אני צריך להסביר לקהילה
הפלסטינית את העובדה שיש לי
שותף ישראלי
תמימי. אני צריך להסביר לקהילה הפלסטינית את העובדה שיש לי שותף ישראליצילום: ג'ני זרינס
רונית ורד
רונית ורד

"הספר הזה הוא מבחינתי מכתב אהבה של סמי לאמו ולמולדתו", אומרת כותבת האוכל טארה וויגלי, כשהיא מתייחסת לספר המתכונים החדש "פלסטין" (Falastin), שכתבה יחד עם השף סמי תמימי. "המתכונים בספר — שכל אחד מהם היה מסע בפני עצמו — התחילו מרשימה ענקית של 500 מתכונים פלסטיניים אופייניים שהכין סמי, הצטמצמו בהדרגה ועברו תהליך התאמה למטבח של מי שלא גר בפלסטין ואין לו זמן לרוקן גזר ולמלא אותו. ממולאים הם חלק משמעותי במטבח הפלסטיני, ובכל זאת אין כמעט מתכונים שלהם בספר. ניסינו לשלב בין המסורתי לנקודת מבט חדשה ורעננה".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ