בסוף כולם חוזרים לתרנגול: סוד הקסם של סוכריית הילדות

למה הפכה דווקא דמותו של העוף המקרקר לממתק כה פופולרי, שהצליח לחצות יבשות וזמנים?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מדור רונית ורד - סוכריות
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"זה תמיד התרנגול", אומר יפים קורצקי בן ה–72, ופליאה מתגנבת לקולו של יצרן הממתקים בדימוס. "ייצרנו גם סוכריות על מקל בצורת פרחים, דגלים, מטבעות וחיות אחרות, אבל כולם זוכרים ורוצים את התרנגול. התרנגול מזכיר לאנשים את הילדות. גם הנכדים שלי מבקשים תמיד, 'סבא תעשה לנו תרנגול', ואני עדיין מכין להם סוכריות תרנגול אדומות, צהובות וירוקות — ההתמחות המשפחתית היא תרנגול בשלושה צבעים שאין כמותו ליופי — לימי הולדת ולחגיגות משפחתיות".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ