היינן האיטלקי שמייצר יין מבעבע נפלא בהרי יהודה

אנדראה בופה, כימאי ויינן מצפון איטליה, מייצר כאן יינות נהדרים עם אופי מקומי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
 מזיגת שמפניה לכוס.
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

זו שעת בוקר מוקדמת, ואנדראה בופה בוחן בקפידה את אשכולות הענבים התלויים בין עלי הגפנים. קרני שמש זהובות ורכות מאירות את הכרם שמשתרע לאורכו של ערוץ נחל בחבל עדולם, והענבים המופזים נדמים לאשכולות אבני חן ירוקות־סגולות. עבור היינן הצעיר, שנולד באיטליה ורוצה לייצר יינות מבעבעים ישראליים עם אופי מקומי מובהק, עונת הבוחל — זו שבה משנים הענבים את צבעם ורמת הסוכר בהם עולה — היא נקודת זמן קריטית. בימים ובשבועות הקרובים צריך להחליט מתי בדיוק לבצור את הזנים השונים.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ