החווה הקטנה בנגב שמייצרת את אחד השמנים היקרים בעולם

במשך עשרות שנים ניסו לטפח בישראל את עץ הארגן, שמפירותיו מפיקים שמן מיוחד למאכל ולתעשיית הקוסמטיקה. חקלאי עיקש בדרום הצליח לפצח את הסוד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

בתחילת אוגוסט מלאים עדיין ענפיו הקוצניים ודלילי העלים של עץ הארגן פירות צהובים זעירים. אף שמקורו של עץ הארגן במחוזות ההרריים של צפון אפריקה, מנקודת התצפית הגבוהה נראים מאות העצים — שנשתלו לאורכו של אחד מערוצי הנחל היבשים של השטח ההררי — חלק בלתי נפרד מהנופים הסלעיים והצהובים בהר הנגב, שכן עצי המטע, בני גילים וגדלים שונים, אינם נטועים בשורות סדורות כמקובל בבוסתני פרי של העידן המודרני. "אני לא מכשיר את הקרקע", אומר החקלאי יוני שריר מחוות אורליה.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ