המקום שבו דיברו על אוכל אורגני לפני שזה הפך לטרנד

אחרי שנים של בידוד וגם כמה שערוריות, קיבוץ נאות סמדר מנסה לקרוץ מחדש למבקרים. אחת הדרכים לעשות זאת היא משק אורגני מעורר השתאות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מדור אוכל רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

באחד הערבים בחודש שעבר הוגשה בחדר האוכל של קיבוץ נאות סמדר ארוחת ערב שכללה ירקות טריים; טחינה; רסק עגבניות (ששווק תחת השם "גספצ'ו"); ובלילה לא מזוהה שנאפתה בגסטרונום מתכת גדול. "אבא, מה זה?" שאל אחד מילדי הקיבוץ את אביו (ילדים, כידוע, אינם חוששים להצביע על המובן מאליו או לבטא בקול רם מחשבות שמנקרות גם בלב מבוגרים למודי נימוסים). "זו פשטידה שכשלה, היא ניסתה להיות פשטידה ולא הצליח לה", ענה האב בשלווה והעמיס מלוא הכף מהמאפה המתפורר על צלחתו.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ