מתעקשים להישאר אופטימיים: מתכוני החג של מסעדת אנימאר

רגע לפני החג, המסעדות נסגרות מחדש ועתידו של המטבח העילי בישראל נראה עגום מתמיד. הלל תווקולי ממסעדת אנימאר מציע שבעה מתכונים בתקווה לימים טובים יותר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לפת וקישואים ממולאים
לפת וקישואים ממולאיםצילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
רונית ורד
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

מדד האויסטר צנח השבוע, רגע לאחר הודעת הממשלה על סגר של שלושה שבועות לפחות, לשפל חסר תקדים. בערך כמו מצב הרוח ששורר בשבוע האחרון ברחובות תל אביב ובלבבות תושביה. "הזמנת אויסטרים במסעדה היא פרמטר שמשקף את מצב הרוח של הקהל", אומר השף הלל תווקולי ממסעדת אנימאר בתל אביב. "אני קורא לזה מדד האויסטר כי אויסטר הוא חומר גלם יקר יחסית, אבל לא יקר כמו לובסטר, דג טורבו או נתח בשר מובחר במאות שקלים. כשפתחנו את המסעדה אחרי הסגר הראשון התלבטתי אם להחזיר את האויסטרים לתפריט. מחיר האויסטרים התייקר ב–10% בעקבות המשבר העולמי וממילא היה ברור שרוב הציבור צריך להדק את החגורה מבחינה כלכלית. אבל הקהל לא רק מילא את המסעדה והביע תמיכה, אלא גם הזמין אויסטרים. זה מצביע לא רק על יכולת כלכלית, אלא גם על הנכונות להשקיע בחוויית אכילה איכותית ועל הצורך לצאת ולבלות. האויסטר, כאמור, הוא רק סמן. בחודשיים האחרונים, אחרי הסגירה הרגשתי שאנחנו לא רק חוזרים לעצמנו, אלא אפילו משתפרים וצוברים תאוצה. עכשיו באה שוב המכה".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ