היקב הקטן הזה מייצר יין מאז המאה ה-19. עכשיו הוא רוצה לפרוץ לשוק הישראלי

היקב של מנזר כרמיזן מייצר אלכוהול מאז שהוקם ב-1885. בשנים האחרונות זכה המקום למתיחת פנים, ומתמקד בייצור יין מזנים מקומיים שימצאו חן גם בעיני הקהל המקומי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כרמיזן - המנזר
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

פאדי בטרסה, היינן הצעיר של יקב כרמיזן הסמוך להר גילה, הוא מאותם אנשים שאינם מסוגלים לשבת במנוחה אפילו דקה מבלי לשפץ או לבנות משהו. בבציר הנוכחי הוא השלים את התקנתה של מערכת אוטומטית לבקרת טמפרטורה סביב מכלי התסיסה ("זה הבציר הראשון זה שנים שבו הרשיתי לעצמי לישון בבית ולא ביקב כדי לווסת את הטמפרטורה כל כמה שעות", הודיע בסיפוק); ובשבועות האחרונים, במקביל לעבודה בכרמים ולייצור היינות החדשים, עסק בהתקנת חיפוי עץ לאחד מקירות המבנה ובהגבהת הרצפה השוכנת למרגלות שני דודי זיקוק כבירים, עשויים נחושת ומעוצבים על פי מיטב המסורת האיטלקית. צוות העובדים הקבוע של היקב — כעשרה גברים, רובם צעירים מהערים ומהכפרים הסמוכים למנזר שבו שוכן היקב — עוקב אחריו בנאמנות ממקום למקום כדי לבצע את ההוראות.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ