יום אחד עוד נגיע לדמשק: הנשים שעושות כבוד למטבח הסורי המפואר

סיגי מנטל חוקרת את השורשים הקולינריים של משפחתה, וספאא איברהים מבשלת ארוחות מפוארות בכפר הדרוזי שבו נולדה. מפגש מקרי באינסטגרם הוביל אותן לידידות יוצאת דופן, ולמסע מעורר תיאבון

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ספאא איברהים
ספאא איברהיםצילום: דן פרץ
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד

"אם זה היה תלוי בי הייתי עוברת את הגבול וממשיכה ישר לדמשק", אומרת סיגי מנטל לספאא איברהים, שמהנהנת בראשה בהזדהות מלאה. שתי הנשים — הראשונה דור שלישי למשפחה יהודית שהגיעה לארץ ישראל מדמשק בשנות ה–30 של המאה הקודמת; והשנייה, דור שני למשפחה דרוזית שחבל הולדתה עבר בשנות ה–60 של המאה ה–20 משליטת סוריה לישראל בעקבות המלחמה — לא ביקרו מעודן בבירה הסורית; אבל בתפיסת הזהות של שתיהן, שניזונה מקרעי זיכרונות ומסיפורים מיתולוגיים של בני הדורות הקודמים, מתקיימת תמיד עיר מדומיינת פלאית שאליה נכספו מאז ילדותן.

האזינו לכתבה (הוקלט באולפני הספריה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויות קריאה):

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ