פשטידת נקניקיות וטופי קרמל־שוקולד: ארוחת סגר בהשראת רואלד דאל

בימים של צורך עז לברוח לעולמות הדמיון, מתכונים בהשראה ספרותית יכולים לשמש מקור להנאה אינסופית לילדים ולמבוגרים כאחד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

יש סופרים שמסוגלים לגרום לך לצחוק בקול רם בשעת קריאה. אני לא מתכוונת לחיוך קטן בזווית הפה או לגיחוך, אלא ליכולת לצייר בדמיון באמצעות מילים תמונות שגורמות לקורא להתגלגל מצחוק. אני זוכרת את אחיי ואותי גועים בצחוק — כל אחד בתורו ובהתאם לגילו — בשעה שקראנו את ספריהם של אפרים קישון, של הווטרינר האנגלי ג'יימס הריוט ושל הסופר וחוקר הטבע ג'רלד דארל; ואין דבר חביב עליי יותר מאשר להקריא לילדים שטרם ידעו את "ווילי וונקה" ואת "מר שועל המהולל" את ספריו של רואלד דאל, כדי לחזות בהבעות הפנים המוקסמות ולהתענג על פרצי הצחוק משולחי הרסן.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ