בחזרה לכפר: מתחם האירוח האורגני שמבריא את האדמה

המשק הזעיר של דן וייך ואלון הראל בכפר מעש מייצר שייקים טבעיים, ומארח בגינה המעוצבת שלו ארוחות נהדרות שמבוססות על תוצרת מקומית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

מבצע הכנת השייק הירוק נערך בשלוש השנים האחרונות שלוש פעמים בשבוע: באישון לילה יוצאים אל ערוגות גן הירק האורגני היפהפה שבכפר מעש כדי לקטוף עלים טריים של מנגולד, ברוקולי וכרוב שחור; לאלה מוסיפים שורשי ג'ינג'ר וכורכום מן האדמה, וגם תפוחים ירוקים, אגסים, קיווי ותמרים יבשים; ואת העלים, השורשים והפירות סוחטים במטבח הפתוח של המשק למיץ המצטיין בגוון ירוק עמוק בניחוח עשבוני משכר. "כל כך הרבה יתרונות בריאותיים וארומטיים, ועם כל המאמצים שבעולם כל כך מעט טעם טוב", מודה בצער אלון הראל, שיחד עם בן־זוגו דן וייך הקים ומנהל את המשק הזעיר שמייצר את המיץ הירוק. טעם טוב או לא — עם שחר נשלחים בקבוקי זכוכית כרסתניים של הנקטר הירוק, שמזכירים בקבוקי חלב מימים עברו, לסף דלתן של קרוב למאה משפחות מנויות באזור המרכז. המאמינים בסגולותיו הבריאותיות של מיץ העלים הירקרק, בהם הביולוגית ד"ר ציפי שוהם שבמחקריה נעזרו השניים, נשבעים בערכיו התזונתיים וביכולתו להיטיב עם גופם ונפשם של צרכנים קבועים (אורחים מזדמנים בחווה שאינם שוחרי בריאות ואריכות חיים מקבלים במקום קוקטייל נהדר של קמפרי סודה עם פלחי ליים ועלי הדר טריים מעצי הגן. עובד טוב יותר לטווח הקצר וטעים פי אלף).

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ