הנסיעה לאילת שווה רק כדי לאכול אצל השף הזה

אחרי שהוביל מסעדות מפורסמות במרכז, אוהד לוי העתיק את חייו לערבה ומכין ארוחות נהדרות תחת כיפת השמים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דגים צלויים בטאבון
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

בדרך לאגם הנעלם, מרחק קילומטרים ספורים מביתו הנוכחי של השף אוהד לוי בבאר אורה, נערם בחלוף השנים הר חול ורוד שמפסגתו נשקף נוף פנורמי של הערבה. ההר והאגם — עין כחולה עוצרת נשימה בלב מכתש תלול מדרונות אדומים־ורודים — נוצרו שניהם בגלל החפירות שהתקיימו לאורך שנים במכרה הנחושת הסמוך, אבל על יופיים הנדיר ועל השקט ששורר בהם היום קשה להתווכח. בשנה האחרונה פוקד לוי את שני האתרים לעתים תכופות, כמעט על בסיס יומיומי, בדרך כלל מלווה בשני בניו הפעוטים והנמרצים: מעלים ענני אבק ורוד בריצה אל ראש ההר, צופים ביעלים שבאים לשתות מים בגבים נסתרים מעיני החולפים בכביש הערבה ועורכים פיקניקים על שפת האגם המבודד.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ