המערכת לא עובדת. מובטלים נותרו בלי אוכל, וחקלאים עדיין השמידו פירות וירקות

מדוע מנגנונים לשעת חירום אכזבו ברגע האמת, וכיצד יצרניות הג'אנק פוד עשו שימוש ציני בקורבנות הקורונה. מריון נסל, מחלוצות המאבק נגד ענקיות המזון, מביטה בדאגה בתהליכים שחשפה המגפה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חקלאי ממוגן בשדה כרוב במיסיסיפי, בחודש אפריל. הממשל קנה יבול מהחקלאים בסבב הראשון - ואז החוזים נעלמו
חקלאי ממוגן בשדה כרוב במיסיסיפי, בחודש אפריל. הממשל קנה יבול מהחקלאים בסבב הראשון - ואז החוזים נעלמוצילום: Rory Doyle / Bloomberg via Getty
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד

משבר הקורונה תפס את מריון נסל, פרופסור אמירטה במחלקה ללימודי מזון באוניברסיטת ניו יורק ומומחית בעלת שם בחקר מערכות המזון העולמיות המודרניות, רגע לפני נסיעה של שלושה שבועות לכנסים באוסטרליה. "חיכיתי בכיליון עיניים למסע", אמרה בראיון השבוע האישה הנמרצת וכסופת התלתלים. "תוכנית המפגשים והדיונים היתה מרתקת. אני זוכרת שבסוף פברואר עוד התקשרתי לרופא המשפחה להתייעץ אם הוא חושב שזה בטוח לנסוע. הוא אמר לי שאני משוגעת ושאני לא נוסעת לשום מקום, ובאמת שבוע לאחר מכן כל האירועים ממילא בוטלו".

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ