בסוף כולם חוזרים לתפודים

מה יכול להיות טוב יותר מתפוח אדמה ממולא בתפוח אדמה? מתכון קניש מנחם לזכרה של דודה רלה, הטבחית הראשית במשפחה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קניש גלילים
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ

לפני שבועיים מתה אראלה (רלה) לוין, אחותה היחידה של אמי ומי שהיתה לאחיי ולי אם שנייה. היא היתה - בניגוד מוחלט לנטייה המשפחתית למרה שחורה ולרחמים עצמיים - אדם שמח, אופטימי ותאב חיים; וגם כשעברה את גיל 80 הקפידה לצבוע את שערה לבלונד־פלטינה, ללבוש אך ורק בגדים צבעוניים ולצחוק ללא הרף. השנה האחרונה בחייה, כמו בחיי קשישים נוספים במשפחה, היתה קשה: נגיף הקורונה לא פגע בה ישירות, אבל הבידוד וחוסר היכולת ליהנות מתענוגות קטנים, כמו ביקור בבית קפה ובאופרה או מפגש עם חברים, היו הרסניים. זיקנה, משולבת בריחוק חברתי ובבדידות, יכולה גם היא לכרסם מבפנים את הגוף ולדכא את יצר החיים, לא פחות מנגיפים קטלניים.

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ