מפות לבנות ואוכל טוב: מתכונים לפסח של השף תומר טל
אחרי שנה מתעתעת, המסעדות חוזרות לארח וגם שולחנות החג חוזרים. חמישה מתכונים לליל הסדר



מפות צחורות ומגוהצות הפכו לסמל של עושר ושל מסעדות יוקרה דווקא כי קל להכתים אותן, וקשה לשמור אותן נטולות כל רבב או קמט. בשנים האחרונות, עם ירידת קרנו של המטבח העילי, דבק שמץ של דימוי שלילי בנימוסי השולחן ובגינוני האסכולה הישנה של המסעדנות, אבל כמה יפה היא המחשבה המקורית שהולידה את המנהג הנפוץ: לבן הוא צבע המסמל כנות וניקיון, שתי תכונות שאדם מתאווה להן בשעה שהוא נסמך ואוכל על שולחנו של אחר; והקפדה על הגשת מזון על מצע נטול כתמים וקמטים — קשה ככל שיהיה האתגר — משמשת כערובה לאיכותו של המזון ולרצינות כוונותיו של המסעיד־מאכיל.

רונית ורד
עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.