מפות לבנות ואוכל טוב: מתכונים לפסח של השף תומר טל

אחרי שנה מתעתעת, המסעדות חוזרות לארח וגם שולחנות החג חוזרים. חמישה מתכונים לליל הסדר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מדור אוכל רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ

מפות צחורות ומגוהצות הפכו לסמל של עושר ושל מסעדות יוקרה דווקא כי קל להכתים אותן, וקשה לשמור אותן נטולות כל רבב או קמט. בשנים האחרונות, עם ירידת קרנו של המטבח העילי, דבק שמץ של דימוי שלילי בנימוסי השולחן ובגינוני האסכולה הישנה של המסעדנות, אבל כמה יפה היא המחשבה המקורית שהולידה את המנהג הנפוץ: לבן הוא צבע המסמל כנות וניקיון, שתי תכונות שאדם מתאווה להן בשעה שהוא נסמך ואוכל על שולחנו של אחר; והקפדה על הגשת מזון על מצע נטול כתמים וקמטים — קשה ככל שיהיה האתגר — משמשת כערובה לאיכותו של המזון ולרצינות כוונותיו של המסעיד־מאכיל.

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ