בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פינת אוכל | תענוגות קיץ

הושיטו יד וגעו בם

תגובות

תחנת תדלוק 1

את נקטר האלים של פאבו - פילזנר זהובה, צלולה ועשירה בטעמי כשות רעננים - אפשר לשתות מהנץ החמה ועד שקיעתה. כמה טוב, אם כן, שגינת הבירה ובר המבשלה היפה הזאת פתוחים מתשע וחצי בבוקר ועד חצות הלילה. שלושה הם המנווטים את סירת השיכר העליזה בזכרון יעקב: נחי ברגידה, הבעלים, שעשה את הונו ממכירת צמיגים בעולם והיום מתייחס לייצור שיכר כאל מפעל ציוני פר אקסלנס; עידן גולקו, אחיין ושותף, אחראי למיתוג ולשיווק; וליאור בלמס הוא ברומאסטר (מומחה בירות) צעיר שרכש את אומנותו בגרמניה ומפליא לעסוק בה. את המבשלה שהקימו יחד אחרי שנתיים של מחקר ומסעות בירה בעולם בנו על פסגת גבעת זמרין, המקום שאליו הגיע סבא רבא של מאן דהוא מרומניה בשלהי המאה ה-19. בנוסף לפילזנר הנהדרת, הם מייצרים גם בירת חיטה מעוננת בנוסח הבווארי, לאגר אדמוני, בירת טריפל, וסטאוט, ובסופו של דבר עתיד מבחר הבירות לעמוד על שלוש-עשרה. הציוד המשוכלל, הרצינות המקצועית והאהבה הסוחפת לבירה אחראים לייצור כמה מבירות הבוטיק הטובות והיציבות ביותר בארץ.

למרכז המבקרים, המציע סיורים מודרכים בשעות היום, מצטרפת גינת בירה מקסימה, בר ומרפסת בירה גבוהה המשקיפה אל נופי ואדי מילק. על המרפסת הזאת ראוי להתעכב רגע נוסף. אין עוררין על העובדה שהעולם תמיד נראה יפה יותר מנקודת תצפית גבוהה. מנקודת התצפית הזאת נראה ואדי מילק - פסיפס גבעות, שדות ירוקים וים כחול הנשקף מעבר להן - כמו חלקת אלוהים קטנה וציורית. הוסיפו לזה כוס בירת פילזנר מעוררת חושים והרי לכם התגלמותו של גן עדן עלי אדמות. המקום הנהדר הזה יכול לשמש גם כתחנת תדלוק חשובה מאין כמותה בדרכם של הנוסעים בין צפון לדרום. ואל יצא מיד קצפם של הבריות המשונות המאמינות שאלכוהול עומד בשורש הרע של כל האסונות שהתרגשו ובאו על העולם. אין עוד מקום שבו היחס לאלכוהול הוא בריא ושפוי כל כך כמו במבשלה הזאת. את הבירות שותים רק בכוס שליש - בעיקר מטעמים של שמירה על ארומה, טמפרטורה וטעם, אבל גם מטעמים של הקפדה על שתייה מדודה - ונהגים תורנים מתוסכלים מקבלים קופון של בירה חינם לביקורם הבא במבשלה.

מבשלת פאבו, זכרון יעקב, 6398988 www.pavo.co.il 04-

אלכוהול (1): גרסת המאה הראשונה לספירה

קנקני היין היפהפיים האלה הונחו על שולחנות שועי עולם במאה הראשונה לספירה, כוסות זכוכית מעודנות ודקיקות הוצמדו לשפתי עשירי המזרח התיכון ואירופה לפני קרוב לאלפיים שנה. "אניון עשה", אומרת הכתובת החקוקה עליהם ומתייחסת לסדנתו של אומן הזכוכית הצידוני המפורסם אניון, שפעל במאה הראשונה לספירה והמוניטין שיצא לו התפשט ברחבי העולם. קטנה היא התערוכה, בסך הכל חדר אחד באגף לארכיאולוגיה, אבל באפלולית החדר צפים ועולים הכלים היקרים, הנתונים בתיבות זכוכית, כמו ציפורים שבריריות נדירות, והמחשבה על האנשים העלומים והמשתאות המפוארים בהם שימשו מציתה את הדמיון.

מסדנתו של אניון, מוזיאון ישראל ירושלים

אלכוהול (2): גרסת שנות האלפיים

קונצרט של מוזיקת בארוק, מפגש משפחתי או ישיבה בתור בקופת חולים - אין כמעט נסיבות שבהן לגימה מהפלאסק לא תעניק זריקת עידוד קטנה לחיים. הפלאסק, בקבוק קטן ושטוח לנשיאת אלכוהול בכיס, קיבל את הצורה המוכרת לו כיום במאה ה-18 וזכה לפופולריות גדולה במיוחד בתקופת היובש האמריקאית. מותג הקוניאק "הנסי" החל אף הוא את דרכו במאה ה-18, והיום, כשהוא נמצא בשליטתו של תאגיד אופנה גדול (בית לואי ויטון), אחראים פרנסיו למוצרים מעוצבים כמו הפלאסק הזה, למעשה עטיפת סיליקון צבעונית המגנה על בקבוק זכוכית קטן. גברים נרתעים מעודף הצבעוניות הזרחנית ומעדיפים, מטעמים של שמרנות רומנטית, פלאסק מסורתי עשוי מתכת ועור. נשים שתייניות ישמחו לאמץ את הפלאסק השמח הזה, המגיע בצבעי ורוד, צהוב, ירוק וכתום זרחניים.

להשיג בחנויות יין ואלכוהול (95 שקל)

תחנת תדלוק 2

אפשר לאכול פיש אנד צ'יפס, כזה שמשאיר כתמי שומן נהדרים על הנייר ואוכלים בידיים, לצד כוס בירה בלגית; קרוקטים של דג קוד עם סלט עגבניות חם וכוס יין לבן וקר הם אפשרות נעימה לא פחות; ויש גם מחבת לוהטת של נקניקיות בנוסח הבאסקי עם חלמון ביצה נוזלי ותפוחי אדמה מזן ראטה, מוגשת עם בירת סטאוט מקומית. בבית היין במעברות, ענף קיבוצי שמטפחים באהבה ברוך וריבה וולף, חברו לשף מאיר דנון ליצירת תפריט חדש ומוצלח והתאימו לו מגוון יינות ובירות מהארץ ומהעולם.

בית היין, מעברות, 8972055-09

עם הפנים לים התיכון

קומת הגלריה העליונה של שוק האיכרים המקורה, שנשקף ממנה נוף עוצר נשימה של נמל תל אביב, עתידה להיפתח בתחילת יולי. המסעדן אסף ליס, השף תומר אגאי והשף-קונדיטור ערן שוורצבורד הם שמקימים במקום מסעדת שוק ים-תיכונית, מרכז סדנאות והדרכה וחנות פטיסרי ומאפים של השף-קונדיטור המוכשר. דוכני השוק יזינו את התפריט העונתי המתחלף ופנקוטת פירות הקיץ שבתמונה היא רק דוגמה אחת מני רבות.

Kitchen Market, הפתיחה ב-10.7

המקום הקריר ביותר בערבה

באולם הייצור של פרסקו שוררת טמפרטורה נצחית וקפואה של ארבע מעלות. על המסוע הממוכן נוסעים עלי חסה לשטיפה קרירה, רובוט משקל קומבינטורי אדיר ממדים שוקל בזרועותיו בעדינות מפתיעה עלי רוקט וסלק, ובאוויר נישא ריח ירוק עז של עלים טריים ועשבי תיבול כתושים. בני משפחת שטרן מחצבה הם מגדלים ומשווקים של עלים ירוקים לסלטים ובשנים האחרונות הם מייצרים מגוון רטבים וממרחים המבוססים על תוצרת המשק. העלים ועשבי התיבול נקטפים מדי יום השכם בבוקר בחממות, ובקווי הייצור המשוכללים של המפעל הופכים לרוטב סחוג-כוסברה נפלא, רוטב פסטו על פי מתכון משפחתי ורטבים טריים נוספים הנמכרים ברשתות השיווק.

פרסקו בחצבה, www.frescofarm.co.il

ירקות ופירות קיץ

בדוכן של איאד עאטם מבאקה אל גרביה, הניצב מדי יום חמישי בערב ברחבה הפתוחה של שוק האיכרים, אפשר למצוא אוצרות אמיתיים למטבח הביתי: משמשי בלדי ירקרקים-ורודים נפלאי טעם חמצמץ-מתוק, תענוג נדיר שאפשר להשיג רק במשך שבועיים בשנה; שזיפי בלדי קטנטנים; תרמילי במיה קטנים ומוצקים; שקדים ירוקים; פקוסים טריים ועוד ירקות ופירות טובים המגיעים מאזור המשולש. בתוך השוק המקורה, בדוכן של אורי רבינוביץ' ממושב צופית, אפשר לראות אבטיחים צהובי קליפה ואדומי בשר, ואבטיחים ירוקי קליפה וצהובי ציפה מתוקה. טעימת האבטיח הצהוב מעניינת במיוחד, ולו רק כדי להיווכח עד כמה מתעתע מראה העיניים בחוש הטעם ועד כמה מקושר הצבע הצהוב במוח דווקא עם הטעם החמוץ.

שוק האיכרים של נמל תל אביב, www.farmersmarket.co.il

זן ואמנות המנגל

הביאו את העופות, את הטלאים ואת החזרזירים השלמים ושפדו אותם על קלשוני שטן מסתובבים מעל מזבח המנגל. מתקני הגריל ותנורי העישון שבונה ארז אגוזי יפים גם כיצירות אומנות דוממות, אבל רק כשפחמים לוהטים נחים על קרקעית אבני השמוט, ודלתות ברזל וזכוכית נפתחות כדי לחשוף פסלי בשר שחומים ומזוגגי שומן, הופכות היצירות לנשגבות. ארז אגוזי הוא חרש ברזל מחונן ואוהב אוכל מושבע. בשנים האחרונות הוא מייצר בסדנה הצמודה לביתו שברשפון אביזרים למטבחים חיצוניים - בוצ'רים גדולים, מעשנות מתוחכמות ומתקני גריל יפהפיים - ואלה נבנים בהתאמה מיוחדת על פי מאוויי לבו והעדפותיו הקולינריות של המזמין. שנים של ניסוי, טעייה ולמידה בשדה הצלייה והעישון, חלקן בעזרת חברים שפים ידועים, שיכללו את הידע של האומן כמעט לכדי שלמות.

www.nutdesign.co.il



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו