המתכון של גיא שבח | ביצים ממולאות בנוסח קטלוניה

רונית ורד
ביצים ממולאות
רונית ורד

המרכיבים

> 10 ביצים קשות

> 50 גרם דג מטיאס כבוש

> 3 כפות אלי אולי (ראו מתכון)

> 1 כפית פפריקה מעושנת

> חצי כפית מלח

> קורט פלפל שחור גרוס

> קורט צ'ילי גרוס

> מיץ מחצי לימון

> חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

> לקישוט: דג מטיאס חתוך ופלפל אדום

הכנה

חוצים לאורך 6 ביצים קשות, ומוציאים בעדינות את החלמון.

מניחים בקערת מעבד מזון ארבע ביצים שלמות, חלמונים, 50 גרם מטיאס, אלי אולי, תבלינים ומיץ לימון. מעבדים היטב ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לקערה ומוסיפים את קוביות הפלפל. מזלפים את תערובת הביצים לתוך הביצים החצויות ומקשטים בפלפל אדום ובפיסת מטיאס.

רוטב אלי אולי - אלי אולי הוא כינויו של רוטב ספרדי מסורתי שהולך בעיקר על פטאטס ברוואס. אלי = השום ואולי = שמן הזית.

כותשים את שיני השום הטריות ביד, ואז מעבירים לבלנדר יחד עם חלמון ביצה, מלח, פלפל ושמן זית (שמומלץ להוסיף בזרזוף עדין אחיד וקבוע), עד לקבלת מרקם של מיונז. 

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות