בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טורטייה תפוחי אדמה ותרד

תגובות

הטורטייה הספרדית היא אחותה של הפריטטה האיטלקית - ספק פשטידה במחבת, ספק חביתה אפויה. טורטייה שלמה במחבת לא תיחשב כטאפאס, אבל משולשים או פרוסות קטנות של טורטיה הן ממיני הטאפאס הפופולריים ביותר. לטורטייה דה פטאטס המפורסמת, טורטייה של תפוחי אדמה, מוסיף התרד גיוון מעניין.

המרכיבים

>400 גרם עלי תרד שטופים ומיובשים

> 600 גרם תפוחי אדמה מבושלים, קלופים (אחרי הבישול) וחתוכים לקוביות

> 1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות

> 8 ביצים

> צרור פטרוזיליה קצוץ

> 1 כפית אבקת אפייה

> 3 שיני שום פרוסות

> מלח ופלפל שחור גרוס

> שמן זית

הכנה

במחבת שניתן להכניס לתנור מאדים את התרד עם שיני השום הפרוסות, מעט שמן זית ומלח. מסננים את הנוזלים שהגיר התרד ומניחים אותו בצד.

מחזירים את המחבת לאש, יוצקים 3 כפות שמן זית ומשחימים קלות את קוביות הבצל.

מוסיפים את תפוחי האדמה ומשחימים מעט, מתבלים במעט מלח ופלפל ומורידים מהאש. מוסיפים למחבת את התרד ואת הפטרוזיליה.

טורפים את הביצים בקערה גדולה יחד עם אבקת האפייה, מלח ופלפל. מוסיפים לקערה את המרכיבים שבמחבת בעודם חמים. מחזירים את המחבת הריקה ללהבה, מוסיפים מעט שמן וכשהשמן חם יוצקים בזהירות את כל התערובת בשכבה אחידה, מנמיכים את האש ומכסים את המחבת.

מבשלים כ-10 דקות על אש קטנה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד שהמרכז יציב ולא נוזלי.

לאחר האפייה ניתן לפזר מעל גבינה ולקשט בפטרוזיליה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו