שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

יאם וון סן טאלה - סלט אטריות שעועית ופירות ים

סלטי ותבשילי אטריות אינם נפוצים על שולחן הקאב קם, מאותה סיבה שגם האורז נפקד ממנו, הסלט שלפניכם הוא אחד מיוצאי הדופן. כמו רוב מנות הקאב קם, היושבות על השולחן לאורך זמן, הוא מוגש בטמפרטורה פושרת. אפשר להוסיף או לגרוע ממבחר פירות הים, כל אחד ילקט לעצמו מהצלחת את האהובים עליו.

כמויות ל-6 סועדים

50-70 גרם אטריות שעועית
2 סרטנים טריים
10 שרימפס נקיים מראש וחוט
10 מולים מנוקים
150 גרם קלמרי נקי וחתוך באלכסון
1 בצל בינוני חתוך לפרוסות גסות
1 גבעול סלרי חתוך לטבעות
1 פלפל חריף קצוץ דק (או יותר, בהתאם למידת החריפות המבוקשת)
8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
6 כפות רוטב דגים
5 כפות מיץ לימון
1/2 כפית סוכר
עלים מ-10 גבעולי כוסברה
5 גבעולי בצל ירוק

מסירים את החלק העליון של שריון הסרטנים ושוברים את הגוף לחצי לאורכו.
מניחים את אטריות השעועית בקערה גדולה, יוצקים עליהם מי ברז ומשרים אותן למשך שעתיים לפחות.

ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את פירות הים אותם רק עד שהם מבושלים. נזהרים מבישול יתר. שולים את פירות הים מהסיר ומניחים בקערה גדולה. משאירים את מי הבישול בסיר ולא מכבים את האש.

מסננים את האטריות מהמים בהם הן הושרו וחולטים אותן קצרות במי הבישול של פירות הים. מסננים ומעבירים אותן לקערה עם פירות הים החלוטים.

מוסיפים לקערה את הירקות ואת מרכיבי הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (האטריות סופחות הרבה מהרוטב, לכן חשוב לטעום מהקרקעית).

ברגע האחרון קוצצים יחד את הכוסברה והבצל הירוק, מוסיפים, מערבבים ומגישים מיד.

לחצו לכתבה על תרבות הקאב קם

יאם וון סן טאלה - סלט אטריות שעועית ופירות ים

יאם וון סון גאי סאפ - סלט אטריות שעועית ועוף קצוץ

נפוץ פחות על שולחן הקאב קם, אבל הולם יותר את הטעם הישראלי.

כמויות ל-6 סועדים

50-70 גרם אטריות שעועית
100 גרם חזה עוף טחון
1 כפית שמן סויה
1 כפית רוטב דגים
1 בצל סגול פרוס לפרוסות גסות
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
3 עלי כרוב סיני (או חסה ערבית) קצוצים (החלק הלבן בלבד)
1 גבעול סלרי חתוך לפרוסות גסות
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף, חתוך לפרוסות דקות ואז לגפרורים
1 פלפל חריף קצוץ דק (או יותר, בהתאם למידת החריפות המבוקשת)
עלים מ-10 גבעולי כוסברה
5 גבעולי בצל ירוק
6 כפות רוטב דגים
5 כפות מיץ לימון
1 כף סוכר
3 כפות בוטנים קלויים וכתושים

מניחים את אטריות השעועית בקערה גדולה, יוצקים עליהם מי ברז ומשרים אותן למשך שעתיים לפחות.

מחממים מחבת טפלון, מוסיפים מעט שמן ורוטב דגים ומטגנים את חזה העוף הקצוץ עד שהוא מבושל לגמרי.

מסננים את האטריות מהמים, מוסיפים לעוף במחבת, מערבבים ומטגנים לזמן קצר מאד, לא יותר מעשר שניות, עד שהאטריות משנות מרקם. מעבירים לקערה.

מוסיפים לקערה את הירקות ואת מרכיבי הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (האטריות סופחות הרבה מהרוטב, לכן חשוב לטעום מהקרקעית).

ברגע האחרון קוצצים יחד את הכוסברה והבצל הירוק, מוסיפים את עשבי התבלין והבוטנים הקלויים, מערבבים ומגישים.

לחצו לכתבה על תרבות הקאב קם

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ