כנאפה, קיצור תולדות הסכסוך

כאילו לא חסרות מחלוקות ומתיחויות בין הים לירדן, בא אדם יהודי ומכין כנאפה מלוחה בצפון יפו

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ

בית הכנאפה שפתח דני פיליפס אמור היה לרצות כמעט את כל המגזרים והמגדרים בעולם פוסט־מודרני מרובה זהויות וקונפליקטים: תפריט המבוסס כמעט כולו על כנאפה, אחד המאכלים המקומיים האהובים ביותר, שנבנה לאחר תחקיר רחב יריעה וחולק כבוד למסורת עתיקת יומין; שימוש בחומרי גלם מקומיים, כמו אטריות קדאיף של יצרן זעיר מאזור נצרת או גבינות ממחלבות בוטיק קטנות; מחירים הפונים כמעט לכל כיס ("כנאפה משמחת לבב אנוש, לכן ראוי שכל אחד יוכל להרשות לעצמו לקנות אותה", הכריז היזם האופטימי, שלא לומר הנאיבי); ומנות מיוחדות המתחשבות גם בלקוחות בעלי צרכים מיוחדים, כמו הקהל הטבעוני או הבריאותני.

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד | פינת אוכל

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ