רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

"צ'ילי, הלקט הצמח קפסיקום באקאטום, גדל בהודו המזרחית והמערבית ונמכר מיובש או משומר בחומץ. כשהוא מונח בצורתו הגולמית על הלשון יש לו השפעה איומה שקשה לתאר — אפשר רק להשוותה לאפקט משולב של אש או חום, כאב ומצוקה לא מוגדרת — הנמשכת שעות ולעתים אפילו ימים. שומה על טבחים, לפיכך, לדלל תמיד באופן ניכר את החומר הפעיל, שכן להפתיע סועדים על ידי הגשת מנות המכילות כמות מופרזת של התבלין נחשב לחריגה בוטה מכללי הנימוס".

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד | פינת אוכל

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ