בשבחי המיץ הירוק

לרגע נדמה היה שהמלחמה והמחלה ישברו את המסורת הצעירה, זו שהשיבה לחיים מסורת עתיקת יומין של מטבחי הים התיכון. אבל ברגע האחרון, נעמה שטרנליכט הכינה ורז'ו — חומץ ענבי בוסר

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שעת בוקר מאוחרת בכרם בראון בצפון רמת הגולן, לא רחוק מקיבוץ אל־רום. מנקודת מבטו המוגבלת של העומד בין שורות הגפנים המטופחות, המשתרעות עד קצה אופק הראייה, נדמה העולם כולו כרם שליו ופסטורלי. בשעות הבוקר המוקדמות עברו כורמי יקבי רמת הגולן בין הטורים ירוקי העלווה, מותירים מאחוריהם על האדמה אשכולות יהלומי ענבים ירוקים־סגולים. דילול הבוחל, ענבים שטרם הגיעו לבשלות והחליפו את צבעם, הוא חלק ממחזור העבודה העונתית בכרם לקראת הבציר. מטרתו של הדילול היא לאפשר לענבים הנותרים על הגפן להעצים ולרכז את טעמם. את ענבי הבוסר שהתמהמהו במירוץ אל המתיקות הנכספת לא טורחים על פי רוב אפילו לאסוף מן הקרקע.

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד | פינת אוכל

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ