הגפילטריה בניו יורק מחזירה את הצבע ללחיים של הגפילטע פיש

כשליז אלפרן וג'פרי יוסקוביץ' הקימו את הגפילטריה הם הפכו את המאכלים היהודיים המזרח־אירופיים למעודכנים ומדוברים בחוגי האוכל בניו יורק. ספר הבישול שהחלו לעבוד עליו מחזיר את המורשת הקולינרית הזאת למטבח הביתי

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ, הדפסים: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ, הדפסים: נורית קריב

"בעידן הנוכחי אין כמעט משפחות המחזיקות קרפיון חי באמבטיה לפני החגים, או מקדישות ימים שלמים להכנת מאכלים המצריכים טרחה מרובה. בעשורים האחרונים הנפנו את נס הנוחות, ובשמו ראינו כיצד מאכלי מורשת מסורתיים, ובתוכם גפילטע פיש, מוכנסים לקופסאות שימורים או נזנחים כליל. גפילטע פיש, סמל רב עוצמה של חברה אירופית כפרית, נולד כאמצעי חדשני ויצירתי להזין באמצעות דג בודד משפחה שלמה. הגרסה התעשייתית המשומרת, לעומת זאת, היא תזכורת נוגעת ללב לסטייה מדרכם של ימים עברו, רחוקה עד כדי כך שגפילטע פיש הפך לשם נרדף לכל מה שהוא אפור, ישן ולא מעודכן. אבל אסור לנו להסכין עם היכחדות המסורת, או להתכחש לטעמים העזים, הצבעוניים ומלאי החיים של המטבח האשכנזי"

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד | פינת אוכל

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ