האפרודיזיאק הצפוני: עונות הדבש של פסגת החרמון

הדבש מפרחי החרמון נחשב לדבש הנחשק ביותר בישראל (ולמעורר חשק מיני). גם העובדה שנדרש היתר צבאי כדי לרדות אותו באחד מאזורי הבר האחרונים בארץ לא מרחיקה את הדבוראים הוותיקים

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ

במרומי פסגות החרמון קריר, עננים מתאבכים סביב ראשם של ההולכים המועטים ויש אוויר לנשימה גם באמצע אוגוסט, כששאר הארץ בוערת מחום ומרוחות איבה של מלחמה. אל האזור הזה, גבוה מעל אתר הסקי והרכבל העליון, אוסר הצבא כניסת אזרחים, להוציא בודדים: קבוצות מטיילים מודרכות בתיאום מראש ומספר זעום של דבוראים המקבלים מדי שנה היתר לרעות את דבוריהם בחבל הארץ היפה, מרוחק קילומטרים מכל יישוב ואחד האזורים האחרונים בארץ שיד אדם כמעט שלא נגעה בו.

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד | פינת אוכל

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ