רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ

ראשית נמשכת העין אל תנור האבן הכביר, מצופה לבנים חומות המבודדות את החום הלוהט השורר בו במשך רוב שעות היום. רצפת האבן של לוע הכבשן בנויה בשיפוע: מקור החום — להבות גז כחולות־אדומות ובימים עברו לשונות אש עצים — שוכן בצד שמאל, וכדי לאזן את החום בחלל יצר אומן התנורים המנוח מרקו דוד זווית קלה במדרון האבן. נכדו, דור שלישי לאופי בייגל ממוצא מזרח־אירופי, מכיר את התנור שבנה סבו במו ידיו כמו את כף ידו ("יש בחלל התנור שש נקודות טמפרטורה שונות ואני מעביר את הבייגל ממקום למקום על פי הצורך").

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד | פינת אוכל

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ