עוד בפולניה ייצרנו אלכוהול (אבל שתינו מעט)

כתב יד שיוצג בערב מיוחד בספרייה הלאומית שופך אור על הקשר בין היהודים להיסטוריה של ייצור אלכוהול

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ

לפני קרוב לשנה רכשה הספרייה הלאומית כתב יד נדיר, שנכתב ביידיש במאה ה–19, המתעד את הייצור והמסחר היהודי במשקאות אלכוהוליים במזרח אירופה. ליקר קינמון וקראפטוואסר (משקה מחזק, עשוי מינים של עשבי תיבול וקליפות הדרים) הם רק שניים מבין עשרות מתכוני התזקיקים והליקרים — בהשפעה צרפתית, גרמנית ומזרח אירופית — המופיעים בכתב היד. מחבר המסמך ותאריך חיבורו המדויק אינם ידועים, אבל המידע המופיע בו שופך אור על הקשר בין הקהילות היהודיות לאומנות ולהיסטוריה של ייצור אלכוהול. החוקרים סבורים היום כי במחצית המאה ה–18 עסקו יותר מ–80% מיהודי פולין הכפריים בייצור אלכוהול ובמכירתו, ורבים מהם ניהלו בתי מרזח.

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד | פינת אוכל

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ