150 שנה אחרי שהושבתה, הטחנה המפורסמת של מונטיפיורי חוזרת לטחון
טחנת הרוח של מונטיפיורי הספיקה לפעול רק זמן קצר, אבל הותירה רושם מונומנטלי על דורות של ירושלמים. אחרי שנים ארוכות של עבודות שימור, בחודש הבא מקווים לטחון בה חיטה מקומית

רונית ורדצילום: דן פרץ

רונית ורדצילום: דן פרץ
מעטים הירושלמים שהקדישו לכך תשומת לב, אבל למנח של ארבע הכנפיים של טחנת הרוח של מונטיפיורי יש משמעות סימבולית עתיקת יומין: בהתאם לנוהג ימים עברו, כאשר שתיים מהכנפיים מאונכות לקרקע, זה אות לסיום עמל יומו של הטוחן; כשהטחנה מושבתת לפרק זמן ארוך יותר, ננעלות הכנפיים, 7.5 מטרים אורכה של כל אחת מהן, בצורת איקס, ויוצרות זווית ישרה כלפי השמים; בימי אבל נוטה הכנף העליונה מעט שמאלה, ובעתות שמחה וחגיגה — ימינה.

רונית ורד | פינת אוכל
עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.
תגובות
על סדר היום
בשיתוף לשכת התיירות היוונית
מדדים של קסם
תוכן שיווקי
תוכן שיווקי
תוכן שיווקי
תוכן שיווקי
תוכן שיווקי