לחם יום הדין: יצרני המזון הזעירים שהקדימו את זמנם
אנשי קהילת בית אל בזכרון יעקב לא ששים לחשוף את עיקרי אמונתם, אך בתחום ייצור המזון הם יכולים ללמד אותנו לא מעט

רונית ורדצילום: דן פרץ

רונית ורדצילום: דן פרץ
"אי אפשר שלא לאהוב את מי שמכין לך טוסט", כתב השף והסופר האנגלי נייג'ל סלייטר באוטוביוגרפיה שלו. כל הפגמים האנושיים — גם החמורים ביותר, טוען סלייטר — נשכחים מלב "ברגע שבו נוגסות שיניך בקרום הקלוי הגס ושוקעות בכרית הבצק הלבן והרך שמתחתיו. כשטעמה המלוח של החמאה החמה מגיע ללשון אתה כבר שבוי בקסם. כחומר ביד היוצר". ובפרפראזה על דבריו, קשה שלא לחבב את מי שמכין לך פרצל טרי, או לחם שיפון חם ושחום־קרום שיצא כרגע מהתנור, ועליו מרקחת תפוזים־מנדרינות מעשה ידיו.

רונית ורד | פינת אוכל
עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.
כתבות מומלצות

"היה לנו חשוב שהוא ייקח חלק בשידור הגמר": המחווה למודי בר און
החלטת צה"ל לפתוח את 669 לנשים היא צעד מזערי בדרך לשוויון

טום קרוז צילם את "מאווריק" במטוס אמיתי. לפנטגון היה תנאי אחד
אפרת גוש דיברה באומץ, אבל לא באמת נחשפה

האזרחים הערבים לא רוצים להבעיר את השטח, אבל הם לא מנותקים
תגובות
על סדר היום
בשיתוף BEND
כתבות שאולי פספסתם
תעלומת עורך הדין – והעד המרכזי שמת לפני שהספיק להעיד בפרשת האחים דיין
"אנשים רואים בורסות אדומות ומחירי דירות משוגעים – והם עוצרים"

"זה מה יש. תגיד רוצה או לא רוצה - ותבחר צבע": כך נקבע מחיר הרכב שלכם
