"יותר ממה שאני הצלתי דבורים, הדבורים הצילו אותי"

קוראים להם בלעג "אוהבי חרקים", אך ישי ואריה שטקלר מתעקשים לרדות דבש בשיטות שמעניקות כבוד גם לדבורים עצמן. טעמו של הדבש שהם מפיקים הוא תמצית החושניות בטבע

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ

הרדייה הראשונה של דבש האביב התקיימה בשבוע שעבר. שטקלר ובנו — אריה שטקלר ויוצא חלציו ישי שטקלר — התייצבו עם שחר בשטח החקלאי שבו ניצבות הכוורות, לבושים מכף רגל עד ראש בבגדי המגן הלבנים של עם הדבוראים. "זו שעה שבה גם הדבורים עדיין ישנוניות ולא פעילות", הסביר שטקלר הבן, מנצח תזמורות ואופרה במקצועו, שעה שערפילי בוקר מוקדמים פינו את מקומם לבוהק המסמא של שמי הקיץ המזרח־תיכוני.

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד | פינת אוכל

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.