השמנת של השמנת: המעדן הנדיר שחזר לישראל

אחרי שנים שבהן אי־אפשר היה להשיג בארץ קאימק אמיתי, מחלבה קטנה בצפון מרימה את הכפפה

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ

מתחת לשם המפורש "קאימק" מופיע על אריזת המוצר החדש של מחלבת כפר תבור כיתוב המבאר את משמעות המילה לדוברי העברית: "משמנת מתוקה קשה בסגנון טורקי". "אין מילה, ובעיקר אין תו תקן לייצור קאימק בישראל", נאנח שחף טנצר, מבעלי המחלבה, כשהוא נשאל לגבי הבחירה בתיאור המילולי. ההסבר הדל, לאו דווקא באשמת היצרנים והגבנים, מתקשה לצייר במילים את יופיו ואת טעמו של המעדן: בתיאורים מימי הביניים של ארץ קוקיין, גן עדן דמיוני של תענוגות חושיים, מופיעים נהרות חלב, איים עטופים בערפל ריקוטה רך, עמקי גבינת מסקרפונה והרי שמנת נישאים; ומי שפינטז על עולם צחור של תענוגות דשנים חזקה עליו שראה את תהליך ייצור הקאימק, ואת הקמרונות הלבנים של גוש החמדה המפרכס שהוא השמנת של השמנת, העידית שבעידית, והטוב שבטוב.

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד | פינת אוכל

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.