בתי המאפה שמעניקים רגעים קטנים של עונג

שני בתי מאפה, האחד חדש בירושלים והשני ותיק ביפו, מנסים להשיב על השאלה מהי קונדיטוריה ישראלית — ומעניקים הפוגה נהדרת מתלאות היום־יום

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום : דן פרץ
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום : דן פרץ

מבעד לקיר הזכוכית שבחזית תיאטרון ירושלים נשקף נוף ירושלמי טיפוסי של בתי אבן. "מבחינתי טלביה ורחביה הן שתי השכונות הכי יפות בעיר", אומר ניר לוי, שף מסעדת טלביה הסמוכה, שהקים באחרונה עם שותפיו את פטיסרי טלביה, קונדיטוריה בחלל היכל התרבות הירושלמי. שולחנות וכיסאות הקונדיטוריה ניצבים בחלקם מול הנוף הניבט מהחלונות; ויש גם מקומות ישיבה, מצדה השני של ויטרינת המגדנות, שפונים אל הפואייה העגול של התיאטרון.

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד | פינת אוכל

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.