העיר שחוברה לה מאוכל טוב: האוצרות הקולינריים החבויים של נצרת

דוכני הירקות וחנויות המזון נעלמים מהשוק העתיק של נצרת, אך אלה שעדיין נמצאים בו מספרים סיפור שקשה לשמוע במקומות אחרים

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
צילום: דן פרץ

בשבוע שעבר ליפפו סוחרי הירקות בשוק העיר העתיקה בנצרת גבעולי שום טריים בשרשראות לייבוש ולתלייה על קיר המטבח. משקלו של מעשה המקלעת הקטן ביותר עמד על שלושה קילו, והכבדים והמורכבים — בגוני ירוק־ורוד־לבן, מרהיבים ביופיים — שוקלים עשרות קילוגרמים, ואין ספק שבכוחם להניס גדודי ערפדים, כמו גם את עין הרע. בעשורים האחרונים הולכים ונעלמים דוכני המזון מן השוק העתיק, שגורלו נחרץ בעידן שבו מעדיפים רוב האנשים לקנות את כל צורכיהם במרכזים גדולים ונוחי חניה. הדוכנים שבכל זאת נותרו, משקפים תמיד דרך הסחורה המתחלפת את מחזור עונות השנה. בשבוע שעבר היו אלה שום טרי, חומוס ירוק ופירות שסק כתומים שסימלו את בואו של האביב המקומי הקצר.

רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב

רונית ורד | פינת אוכל

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.