שני היהודים המשוגעים בלב הבזאר הטורקי בעכו

בלב הבזאר הטורקי בעכו שוכן בר מאכלי ים קטן שיודע לכבד את הדגה המקומית הזמינה, את הדייגים העמלים, את אזור הים התיכון ואת המסורת העכואית

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

מתיישבים על הבר הזעיר שקימוריו העגולים נושאים דמיון לירכתי סירה. מעל למשטח זכוכית, מואר באור כחלחל, מתנשא התורן - ברז בירה “טייבה” שאגלי כפור מכסים את צווארו הכסוף. נאה היבשה בעיניו של מלח ששהה חודשים ארוכים בלב ים, יפה ברז בירה צוננת בעיניו של ההלך. “עדיין לא פתחנו ממש”, מתנצלת הברמנית ומביטה על מחוגי השעון המורים על חצות היום. ולשתות בירה אפשר בינתיים? “לא רק שאפשר, רצוי”, אומר השף שיוצא מהמטבח להתנצל שלא לצורך. “באופן רשמי אנחנו פותחים ב–12:30 ויש לי עוד קצת סידורים, אבל אשמח להכין לכם בינתיים סביצ’ה מהדגים הטריים שהגיעו עכשיו”.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות