בית הבראה לגפנים מבוגרות

היינן יוסי יודפת הפך כרם ותיק למעבדת ניסויים המבוססת על חוכמת איכרים עתיקת יומין שאבדה: להחיות את האדמה כדי להבריא את הגפן, גם אם היא בת עשרות שנים

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שעת בוקר מוקדמת בארץ הכרמים והשדות החקלאיים המשתרעים בין בנימינה לזכרון יעקב. באזור הזה, כמו באזור התבור, נטועים כמה מכרמי הענבים הוותיקים בישראל, כרמים שתולדותיהם מגיעים לימים שבהם ניסה הברון רוטשילד להשיב את תהילתה של חקלאות הגפן לארץ התנ"ך. בשולי כרם ענבי הקריניאן - בעונה זו של השנה נדמות הגפנים החשופות מעלים לצבא יצורים קדמונים השולחים זרועות משורגות ומגוידות לכל עבר - נטוע מקבץ קטן של עצי זית, ותחת צל עלוותם עורך היינן יוסי יודפת את ארוחת הבוקר: לחם כפרי עגול ושחום קרום, חריץ גבינת עזים, ג'יבני, גבינה לבנה מקומית עם שמן זית, עגבניות שנפרסו באולר ובקבוק זכוכית נטול תווית של יין רוזה, שגונו כגון האפרסק וטיפות צינה זוחלות על גרונו, מתוצרת יקב עבייה, היקב הקטן שבבעלותו.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ