החומוסייה הכחולה של האשה שנכנסה לתחום הגברי ביותר במזרח התיכון

בית החומוס הכחול בעכו העתיקה נושא שם של גבר, אבל אשה היא שפתחה אותו, היא העומדת מאחורי הדלפק ובזכותה נכנסו לתפריט גם מנות כמו התרידי והמפרוקה, שהיו עד היום נחלתם הכמעט בלעדית של מטבחים ביתיים־נשיים

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד

החומוס הכחול, השוכן למרגלות המגדלור של עכו העתיקה, נושא שם של גבר — חומוס אל־עבד אבו חמיד — אבל אשה היא העומדת מאחורי הדלפק ומכינה את החומוס. גבוה מעל לראשה של האשה חגורת הסינר מרחפים 99 שמותיו של אללה, כתובים בכתב יד נאה ובטוש שחור על תקרת המבנה שנבנה במאה ה–19 כחלק ממתחם המגדלור. "אדם צריך לדעת ולהבין את מקומו בעולם כל הזמן", מסבירה האשה, ערין אבו חמיד כורדי, בחיוך מבויש ויפה המאיר את פניה.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ