פלסטין על המפה הקולינרית - פינת אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פלסטין על המפה הקולינרית

לכתבה
פול, פאתה (חומוס עם קרעי פיתה) וסלט עגבניות מתוך "פלסטין על הצלחת". התוודעות למסורת המשפחתית והקהילתית Ria Osbourne

הדור החדש של אנשי האוכל הפלסטינים לא מתכוון להשאיר את המטבח המקומי לשפים הישראלים שפותחים מסעדות מזרח תיכוניות בבירות העולם. ג'ודי קאלה ודימה אל שריף הן שתיים מכותבות האוכל שמחזירות את המקלובה למרכז השולחן ולא מפחדות לטבול את הידיים גם בפוליטיקה של הסכסוך

תגובות

"פלסטין היא ביתי. למרות שהמקום בו גדלתי לא שוכן גיאוגרפית בפלסטין, כל מה שקשור לחיי המשפחה שלנו היה פלסטיני. למשפחות פלסטיניות יש כמיהה מולדת לחיי קהילה, וזה מתחיל בבית. גרתי עם אחיי, דודיי והוריי והיינו תמיד יחד. בין אם יצאנו לחופשה, נהנו ממסיבה או פשוט אכלנו ארוחת ערב, השהות בצוותא היא שהייתה חשובה. המזון שאכלנו היה תמיד פלסטיני מסורתי, אותו מזון ממנו נהנו הוריי בילדותם. כשגדלנו, המאכלים נותרו אותו דבר, האוכל חיבר בינינו וסייע ליצור תחושה של משפחה – משפחה פלסטינית" ("פלסטין על הצלחת", ג'ודי קאלה) שעת בין ערביים בפאב מודרני והומה אדם במרכז לונדון. בקומה הראשונה מתגודד מי שבא לחתום יום עבודה...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות