ארוחת ערב אוכלים בשקט, ורצוי במרפסת. רק ככה נהנים מהאוכל

רומן סוחוטינסקי גר עם ארוסתו והוריו במרכז אשדוד. ארוחת הערב שלהם מתחילה בשיחת טלפון לבדיקת הרעב והחשקים של יוליה, הארוסה, וממשיכה בקניות ובישול של שעה לפחות, כל יום. ארוחת הערב שלהם היא השלישית בפרויקט 100 ארוחות ערב ישראליות

רומן סוחוטינסקי
רומן סוחוטינסקי. אני חזק באוכל מהיר, גריל ובמטבח איטלקיצילום: דודו בכר

שמי רומן סוחוטינסקי, ואני בן 29, בעל עסק למידענות וסייבר גר עם ארוסתי יוליה, בת ה-25, מהנדסת חשמל בשירות סדיר. איתנו גרים גם אמא שלי אלה, מורה למתמטיקה ואבא, דימה, מנהל לוגיסטיקה. אנחנו חיים במרכז אשדוד.

ארוחת הערב של רומן סוחוטינסקי היא השלישית בפרויקט 100 ארוחות ערב ישראליות

אוכל הוא די מרכז החיים שלנו, עד הקורונה היינו יוצאים לאכול לא מעט, אבל גם מבשלים הרבה בבית. יוליה תמיד אהבה לבשל ואצלי האהבה התחילה בגיל 18, כשהתחלתי לעבוד בתור עוזר טבח ברולדין באשדוד. עם השנים נהיתי מפונק ואני מאוד מקפיד שהאוכל יהיה מוכן באותו יום. השנאה הכי גדולה שלי היא להכין אוכל בכמויות לכמה ימים קדימה. לכן אני גם בדרך כלל לא אוכל בעבודה או יוצא לאכול במסעדה קרובה. אנחנו משתדלים לא לאכול הרבה רק בשביל לחזור הביתה ולהכין משהו טעים.

המטבח של רומן סוחוטינסקיצילום: דודו בכר

איזה בשלנים אתם?

חלוקת העבודה אצלנו די פשוטה. המומחיות של יוליה היא בהכנת סלטים, בישול ארוך ואפייה. אני חזק באוכל מהיר, גריל ובמטבח איטלקי. אני אוהב לאלתר כי אני יודע לחשב בראש מה עובד טוב עם מה ואיזה תבלינים מתאימים. מהסיבה הזו אני גם מעדיף לעבוד לבד. יוליה, לעומת זאת, אוהבת לעבוד לפי הספר והכל אצלה מדוד. כל עוד לא מפריעים לה היא אוהבת לעבוד בצוות.

איך נראה המטבח?

ההורים שלי עיצבו את המטבח ויש להם בעלות על הכל, חוץ ממחבת הגריל שהיא הפריט האהוב עלי, וגריל הגז במרפסת. חשוב לי שיהיו סכינים חדות וקרשי חיתוך נפרדים לכל דבר. אנחנו שומרי כשרות כך שכל הכלים אצלנו מופרדים.

המטבח. ההורים עיצבוצילום: דודו בכר

איפה אוכלים בדרך כלל?

לרוב אוכלים במטבח, אבל בקידוש אוכלים בסלון. בערבים יוליה ואני אוהבים לאכול במרפסת.

מנה אהובה על כל בני הבית?

שווארמה. קל.

כמה פעמים בשבוע אוכלים יחד?

כל בני הבית יושבים לאכול יחד רק בקידוש בשישי, אבל יוליה ואני אוכלים יחד כל יום.

מה אוכלים לארוחת ערב?

יש כמה מנות דגל שחוזרות על עצמן: גולאש מבושל בבירה צ'כית כהה, סלופי ג'ו בנוסח רומן, קציצות בקר ברוטב עגבניות, שווארמה ביתית וסלט קייסר. פעם בכמה זמן מנסים דברים חדשים אבל תמיד חוזרים למנות הדגל.

איך מתארגנים לארוחת ערב?

בגלל ששעות העבודה שלי יותר גמישות, לרוב אני זה שמבשל. זה מתחיל בשיחת טלפון ליוליה שבה אני שואל אותה מה בא לה לאכול, ואז מתארגן בהתאם למה שמתחשק. נוסע לסופר קונה מצרכים ונכנס למטבח לשעה אינטנסיבית של עבודה. בדרך כלל לוקח כשעה להכין את האוכל, בו זמנית יוליה עוזרת לי עם דברים מהצד או עם הניקיונות.

מה קורה סביב השולחן?

אוהבים שקט, רק אנחנו והאוכל. ככה באמת נהנים מהטעמים שבאוכל. שותים לצד זה מים, או ביכה צ'כית קרה אם מדובר בהמבורגר או סלופי ג'ו.

רומן סוחוטינסקי. אוהבים שקט, רק אנחנו והאוכל. ככה באמת נהנים מהטעמים שבאוכלצילום: דודו בכר

איך מנצלים שאריות?

אני כמו שואב אבק – אין שאריות.

נשארים לשבת אחרי האוכל או מתפזרים בין החדרים?

עם המשפחה בדרך כלל נשארים לשבת ולדבר. אני ויוליה אחרי האוכל אוהבים לשתות תה במרפסת ולשחק קטאן אחד עם השני דרך האפליקציה בטלפון.

מי שוטף כלים?

זו דוגמה למה שהופך את יוליה ואותי לזוג מוצלח. שנינו ממש אוהבים לשטוף כלים. אין ריבים או מחלוקות, רק כלים נקיים. הראשון שמגיע לכלים זוכה לנקות אותם.

מתכון לסלופי ג'ו נוסח רומן

סלופי ג'ו נוסח רומןצילום: דודו בכר

חומרים:

1 קילו בשר טחון
פטריית שמפיניון גדולה או 4 קטנות
בצל בגודל בינוני
רוטב צ'ילי חריף
רוטב צ'ילי מתוק
1 פלפל חלפיניו כבוש
כתף בקר מעושן או רוסטביף
מעט פפריקה אדומה מעושנת, מלח ופלפל שחור
גבינה צהובה טבעונית (או צ'דר למי שלא שומר כשרות)
ביצה
מיונז
לחמניות המבורגר
טבעות בצל מטוגנות

ההכנה:

קוצצים דק את הבצל והפטריות.

מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם מלח, פלפל שחור ופפריקה מעושנת.

חוצים את לחמניות ההמבורגר וצורבים את חלקן הפנימי על מחבת חמה, כדי שיתפוס קצת צבע. נזהרים לא לשרוף.

מורידים את הלחמניות מהמחבת, ומטגנים עליה את הבשר הטחון. אם המחבת לא מאוד גדולה, עדיף לטגן חצי קילו כל פעם כדי שיתבשל היטב. במהלך הטיגון מוסיפים למחבת גם את הבצל והפטריות.

בעזרת מרית מפוררים את הבשר במחבת. כשהבשר מוכן מוסיפים כ-150 מ"ל (כחצי כוס) רוטב צ'ילי מתוק וכ-50 מ"ל רוטב צ'ילי חריף. מערבבים ונותנים לתערובת להתבשל כ-5 דקות.

במקביל במחבת קטנה נפרדת מטגנים ביצת עין. על מחבת פסים מטגנים את כתף הבקר המעושן או את הרוסטביף. צולים משני הצדדים.

מורחים מיונז על הלחמניות הצרובות, מניחים את ביצת העין, החלפיניו, כתף הבקר ואם יש גם טבעות בצל. מעל הכל עורמים מתערובת הבקר. כל עוד הכל חם, מניחים מעל גם פרוסת גבינה. אם היא לא נמסה, ניתן להכניס את הכריך לטוסטר אובן במצב גריל.

סוגרים את הכריך עם החצי השני של הלחמנייה ומגישים.

________

מדור האוכל של "הארץ" גאה להשיק טור חדש הסוקר 100 ארוחות ערב בחיי המשפחות הישראליות בארץ ובעולם. המנהגים, המתכונים, ההרגלים, השיחות, מראה המטבח או פינת האוכל, מה שומעים ברקע? האם אוכלים בסלון? מול הטלוויזיה או מול המחשב? לבד או ביחד? הורים לחוד וילדים לחוד? מעוניינים לתעד את ארוחת הערב שלכם ולספק את המתכון המשפחתי שלכם? כתבו לנו: food@Haaretz.co.il

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

כתבות מומלצות

ברופי בבית המשפט. הרעיפה שבחים על בעלה ועל החיים שבנו יחד

היא כתבה את המדריך "איך לרצוח את בעלך". ואז בעלה נרצח

רחוב פינסקר
בתל אביב, גלויה
מ— 1940 לערך.
עיר שדיברה יידיש
ובעיקר ספרה
ביידיש

ספר הזיכרונות שהותיר אחריו חושף כישרון מפתיע של סופר גדול

בן סלמאן וארדואן בג'דה שבסעודיה, באפריל. המשבר העמוק נשכח

המשבר הכלכלי מכופף את האידיאולוגיה של ארדואן

רינאוי-זועבי

טירללת מדינה שלמה, את צריכה לענות. "צודק, אבל אני מנתקת"

סטיב קר

צפיתי בו רועד וניסיתי להיזכר אם היה כאן משהו דומה. לא הצלחתי

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בתביעה נכתב כי הראיון כולו "התנהל בצורה שאינה מכבדת או רצינית״ כלפיה

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

ריי דליו

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

ישראל פישר

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

מפגינים נגד יוקר המחיה מול בית הנשיא בסרי לנקה

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?