את ארוחת הערב המועדפת עלינו לא אוכלים עם צלחות, אלא ישר מהבוצ'ר

משפחת מאירי ממושב הדר עם נמנעת מפחמימות אבל מכורה למתכונים שנראים מיליון דולר, באפס עבודה. בכל רגע נתון מעדיפים פה המבורגר, אבל שלוש דקות אחרי שמסיימים לאכול, השולחן נקי ואין כלים. מדור חדש "ארוחת ערב"

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
משפחת מאירי
משפחת מאירי. חיים על בישול בתזונה קטוגנית ודלת פחמימות צילום: דודו בכר
יוליה ניקנקין
יוליה ניקנקין

בבית משפחת מאירי חיים יוסי, יזם בן 42 וטל, בת 40, מרפאה בעיסוק שמקיימת סדנאות אוכל קטוגניות ודלות פחמימה, עם נועם בן ה-12 ואמה בת ה-10. משפחת מאירי גרה בהדר עם, מושב קטן בעמק חפר.

ארוחת הערב של משפחת מאירי היא הערב הראשון בפרויקט "100 ארוחות ערב ישראליות"

טל: "בישול ואפייה תמיד היו תחביב שמעניין ומשך אותי. מאז ומתמיד הייתי קשורה לסבתא שלי שלמדה לבשל בכוחות עצמה אחרי שעלתה לבדה לארץ בגיל 16 מאוסטריה, והמציאה את הגלגל מחדש עם זכרונות מהבית שעזבה. תמיד התעניינתי בהיסטורית הבישולים של החברות שלי ומשפחותיהן, ומגיל צעיר החלטתי שהבישולים יהיו חלק משמעותי מהמשפחה הגרעינית שאצור. גם בקליניקה ובמסגרות הטיפוליות בהן אני עובדת, תמיד היתה זיקה לבישול ולאוכל.

נקודת המפנה הרצינית הייתה לפני כשלוש שנים כשגיליתי שאני טרום סכרתית. הגילוי פתח לי עולם שלם של חקירה ועניין בתזונה עתירת שומן מהחי ודלה מאוד בפחמימות. בתהליך מקביל, הבן שלי נעזר באותה תזונה כדי לשפר מצב בריאותי. החלטתי ללמוד בישול וקולינריה ב"דנון" כדי להכיר לעומק שיטות בישול וחומרי גלם. לפני שנה התחלתי לקיים סדנאות אירוח וליווי בבישול בתזונה קטוגנית ודלת פחמימות שמכוונות למי שמעוניין בשינוי מטבולי".

איזה טבחית את?

"אני מבשלת כל יום, ועושה הרבה ניסיונות. אני אוהבת לאלתר ומודה שגם כשאני משתמשת במתכונים ולא מבשלת מהראש, אני מעגלת פינות ומאלתרת לפי הרגשה, מרקם וטעם. הצד החזק שלי במטבח הוא הכנת מנות מהירות ממרכיבים בסיסיים, אבל כאלה שמרגישות כאילו השקעתי בהן את חיי. אני אוהבת לבשל כשיושבים לצידי, וזה הופך לאירוע חברתי. אני מבשלת ומתרוצצת, וחברות טועמות, מספרות ומשתפות. כשאני מגיעה לבתים של אחרים, תמיד איכשהו אנסה להידחף למטבח ולעזור".

המטבח. מאובזר ונוח צילום: דודו בכר

איך נראה המטבח בבית?

"המטבח בסגנון כפרי, לבן ופשוט עם משטח קוריאן ואי מעץ. אני מצטערת שבזמן התכנון לא יצרתי אפשרות לבשל עם הפנים לבית ולא כלפי החלון החוצה. בזמן הסגר הראשון יוסי הגשים לי את הפנטזיה, כשבנה לי מטבח חוץ שבו יושבים סביבי ואני יכולה לעבוד עם הפנים לכולם וגם לחצר".

לדברי מאירי, המטבח בחצר מאובזר ונוח. "אני מבשלת לפי סגנון וחשק ויש לי את הכלים הרצויים והשמישים ביותר בחוץ והם מדי פעם מתחלפים. אנחנו מאוד אוהבים להיות בחצר כך שדווקא המטבח בחוץ הוא מרכז העניינים של הבית". 

טל מאירי במטבח חוץ. הגשמת חלום

מהי המנה האהובה על בני הבית?

"המבורגר מבשר שומני, עם מיונז ביתי וביצת עין. כמו שתמיד יש מקום לקינוח, ככה בבית שלנו תמיד יש מקום להמבורגר".

כמה פעמים בשבוע אוכלים יחד?

"כל יום הילדים ואני אוכלים בצהריים יחד ובערב גם יוסי מצטרף".

מה אוכלים לארוחת ערב?

מאחר שכולם פה אוכלים על טהרת ה"דל-פחמימות", אחת הארוחות המבוקשות בבית אפילו לא מוגשת בצלחות אלא על בוצ‘ר, מגשי עץ גדולים שעליהם - פרושוטו הום מייד, ביצים חצי קשות שאני חוצה וגבינת פרמז‘ן, ירקות ירוקים וחמוצים. הגיוון משתנה לפי החשק והמרכיבים הטריים שזמינים בבית או על העצים בחצר".

אסאדו בעלה של חסה עם מיונז צילום: טל מאירי

איך מתארגנים לארוחת ערב?

"לרוב אחד הילדים מצייץ שהוא רעב ומגיע לעזור בהכנה. דווקא פה אני משחררת וכל אחד תורם למי ומה שפנוי או אפשרי לעשות – אין חלוקת תפקידים, וכל אחד פשוט משלים בזרימה את מה שצריך. נועם אלוף החביתות והביצים המקושקשות. אמה אלופת הסלט ויוסי פשוט אלוף הבשר".

מה קורה סביב השולחן?

"אוכלים יחד סביב השולחן ומשלימים סיפורים של אותו יום. כולם נשארים לשבת לפי הקצב של האיטית ביותר…לא אסגיר מי זו".

מה שותים עם האוכל?

"מים, סודה, יין יבש. תלוי ביום ובארוחה".

איך מנצלים שאריות?

"לפעמים שאריות יכולות להיות בסיס לארוחה של היום למחרת (תלוי איזה). חוץ מזה יש את קיארה הכלבה שתמיד שמחה לעזור במשימה".

מה קורה כשמסיימים לאכול?

"כולם מפנים ומנקים יחד, אלא אם יש משהו דחוף לאחד מאיתנו. מאחר שכולם פועלים, תוך שלוש דקות הכל מאחורינו".

מי שוטף כלים?

"אני אוהבת למיין לתוך המדיח והמים מרגיעים אותי. לא אוהבת לנקות את השולחן אז בורחת למים".

אסאדו בתנורצילום: דודו בכר

מתכון הדגל של הבית: אסאדו בתנור

אני קוראת לו "אסאדו שגר ושכח". זה מתכון שאני מאוד אוהבת להגיש לבית, לחברים, למשפחה ואפילו בסדנאות. הוא קל מאוד להכנה, ויוצאת ממנו מנה עשירה, משביעה ומפנקת.

חומרים:

1.5-2 קילו נתח אסאדו
מלח, פלפל שחור ותבלינים יבשים שאוהבים
אפשרות – ירקות שאוהבים כמו שום, דלעת, פטריות, בצל וכדומה

הכנה:

מחממים תנור ל-130 מעלות.

בקדרה (תבנית עמוקה עם מכסה) מניחים את נתח האסאדו ומתבלים לפי הטעם: פלפל שחור גרוס, צ'ילי יבש, תבלינים יבשים שאוהבים ומלח (אם הנתח כשר – מעט מלח).

אפשר להוסיף לתבנית פטריות, ראש שום, בצל חתוך גס, חתיכות דלעת חתוכות גס עם הקליפה – מה שאוהבים.

מכסים עם נייר אפייה ועליו מניחים את המכסה ומכניסים לתנור למינימום 6 שעות.

אחרי שהזמן עבר, נועצים מזלג כדי לבדוק אם הבשר התרכך. אם צריך ממשיכים באפייה. כשהאסדו רך מסירים את המכסה ומשאירים לעוד 10 דקות ללא כיסוי בתוך התנור.

אם אתם עסוקים וזקוקים ליותר זמן, ניתן לכוון את טמפרטורת התנור ל-110 או 120 מעלות ולשכוח מהנתח ל-8-10 שעות.

בסיום הצלייה, מפרקים את הבשר בעזרת שני מזלגות.

מתכון למיונז טרי

המיונז נשמר עד שלושה ימים במקרר.

חומרים:

1  ביצה

1 כפית חרדל

1 כף לימון או חומץ תפוחים

1.5 שיני שום

מלח ופלפל (אני משתמשת במלח שום-לימון)

150 מ"ל שמן זית עדין (שמן זית רגיל עלול להיות מריר מדי בתוצאה הסופית)

הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים בכלי ארוך וצר, מלבד השמן. מרסקים עם מוט בלנדר כשהוא צמוד לתחתית, עד שהתערובת מתבהרת ונראית תפוחה מעט.

מתחילים להוסיף את השמן בזילוף איטי מבלי להרים את המוט.

כשהמסה מסמיכה אפשר לערבב טוב יותר את השמן עם המוט עד קבלת המרקם הרצוי.

בסוף ניתן לתקן תיבול עם מלח, פלפל, שום, מעט מיץ מלימון טרי.

מגישים את הבשר המפורק בעלה חסה (המשקיענים יכולים להשתמש בעלה בייבי ג'אם) עם מיונז (ואם יש, גם צ‘ימיצ'ורי) ואוכלים בהנאה.

__

מדור האוכל של "הארץ" גאה להשיק טור חדש הסוקר 100 ארוחות ערב בחיי המשפחות הישראליות בארץ ובעולם. המנהגים, המתכונים, ההרגלים, השיחות, מראה המטבח או פינת האוכל, מה שומעים ברקע? האם אוכלים בסלון? מול הטלוויזיה או מול המחשב? לבד או ביחד? הורים לחוד וילדים לחוד? מעוניינים לתעד את ארוחת הערב שלכם ולספק את המתכון המשפחתי שלכם? כתבו לנו: food.Haaretz@gmail.com

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ