ארוחת הערב של שירן וטל: קודם אוכלים, אחר כך מדברים ובסוף מתעפצים על הספה

שירן סלע וטל דוניו, בני זוג מתל אביב, שכרו דירה לפי המטבח שלה ודוגלים בלאכול יחד כמעט כל יום. ארוחת הערב שלהם, דווקא תלויה במה אכלו לארוחת בוקר או במי שהביא את הרעיון היצירתי יותר. הארוחה שלהם היא השביעית בפרויקט 100 ארוחות ערב

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טל ושירן ען הכלבה
טל ושירן. השראה מתוכניות האוכל של נטפליקסצילום: דודו בכר
יוליה ניקנקין
יוליה ניקנקין

שירן סלע, 31, מעצבת חווית משתמש וטל דוניו, 32, מוזיקאי ובעל אולפן הקלטות. חיים בתל אביב.

ארוחת הערב של טל ושירן היא השביעית בפרויקט 100 ארוחות ערב ישראליות

טל: "גדלתי עם סבתא טורקייה שבילתה את רוב זמנה במטבח, ועם אמא שיכולה להכין כל מנה מכל עדה אפשרית ברמה הכי גבוהה. כשהגעתי לתיכון, גיליתי את חדוות הבישול. המטבח של אמא אפשר לי להתנסות בכל מנה אפשרית ולטעות כמה שרק רציתי. אני תמיד צוחק איתה שיש לה מזווה שלא מבייש את המסעדות הכי עסוקות בארץ, ככה שממש יכולתי להכין אצלה כל דבר אפשרי. עד סוף התיכון כבר עבדתי במטבח של "קפה גרג" בחיפה, ואחרי הצבא ביליתי עוד כמה שנים כטבח ב"קפה לואיז" החיפאי".

שירן: "בניגוד לטל, עד הצבא הייתי ילדה של פסטה ושניצל תירס. אחרי הצבא חברה קרובה התחילה לעבוד במסעדת השף "הנמל 24" בחיפה והכירה לי טעמים חדשים שסחפו אותי לעולם האוכל. אני מאוד אוהבת לטייל בעולם ולגלות מאכלים מקומיים, ואני מקבלת השראה מתוכניות האוכל של נטפליקס, כמו למשל אגלי דלישס, שולחן השף, סולט פאט אסיד היט ועוד, ומנסה מתכונים שונים".

איזה בשלנים אתם?

שירן: "אנחנו אוהבים לבשל, קודם כל. אצלי הצד החזק הוא חד משמעית האפייה – מקישים ועד עוגות משוגעות. אצל טל זה ממרחים ובישול פרופר. משתדלים גם להכין כמה שיותר אוכל לכל השבוע. בדרך כלל מרביצים כמה שעות של בישול מאסיבי, ונהנים מהפירות שלו במשך כל השבוע. לפעמים אנחנו מעדיפים להתפנק ואז מזמינים המבורגרים. למזלנו בתל אביב יש בתל אביב מבחר מטורף של המבוגרים מעולים, אז אפשר להגיד שכבר מימנו אחוזה או שתיים לבעלים של וולט".

טל: "אם זה משהו שלא ניסיתי, אני אלך לפי המתכון, אבל ב-95% מהפעמים אני אשנה אותו לטעמי. הייתי אומר שאני מאוד אוהב עבודת צוות, אבל רק כשאני מנהל את הצוות. יש הרגלים ממטבחים מקצועיים שקשה להיפטר מהם".

שירן: "אני נוהגת דווקא להתבסס על מתכונים, אבל לאלתר על בסיס היחסים שמוצגים בו ולהבריא אותם. כל עוד טל לא מעיר לי שהפקרתי כלים בשטח לפני שסיימתי, הבישול המשותף עובר בהצלחה יתרה".

איך נראה המטבח?

"אנחנו גרים בדירה שכורה, אבל אחד הדברים שהיו לנו הכי חשובים בחיפוש הדירה הוא המטבח, כי ידענו שאנחנו מבלים שם לא מעט זמן. עברנו לגור ביחד כשהיינו סטודנטים, ובמשך כמה חודשים גרנו עם עוד שני שותפים שצחקו עלינו שאנחנו מבלים את כל הזמן במטבח. המטבח אצלנו רחב ועם הרבה מקום אחסון ושטח עבודה לא קטן בכלל. הוא גם יחסית לא ישן. לדעתנו הוא שופץ בעשור האחרון. 

אחד הדברים שהיו לנו הכי חשובים בחיפוש הדירה הוא המטבחצילום: דודו בכר

"הכי חשוב לנו שיהיה במטבח שיש פנוי, וגישה נוחה למוצרים פופולריים באמצע הבישול כמו תבלינים וכלי עבודה אהובים. אצל טל זה סט הסכינים המהודר של "גלובל", ואצלי זה ה"נינג'ה" או הקיטשן אייד".

איפה בדרך אוכלים בבית?

"בפינת האוכל או מול הטלוויזיה".

מנה אהובה על בני הבית?

"חומוס מעדשים כתומות".

כמה פעמים בשבוע אוכלים יחד?

"כמעט כל יום, רוב הזמן בארוחת הערב".

מה אוכלים לארוחת הערב?

"זה תלוי בעיקר במה שאכלנו בבוקר. או שאוכלים ביצים עם ירקות, או שמבשלים משהו מיוחד, ואז זה משתנה. רוב הזמן זה יהיה משהו מאולתר לגמרי וכמה שיותר טרי".

איך מתארגנים לארוחה?

"אנחנו מדסקסים את הנושא הזה על בסיס יומי – תמיד רוצים להקדיש כמה שפחות זמן להכנות, אבל על הבחירה אמון מי שמביא את הרעיון היצירתי מבין השניים. מאותה סיבה אנחנו בקלות מסוגלים ליפול למשלוח".

מה קורה סביב השולחן?

"לפעמים אנחנו מדברים על היום במהלך הארוחה, ולפעמים מנצלים את הזמן להתקדם בסדרה. עם האוכל אנחנו שותים מים או יין".

איך מנצלים שאריות?

"אוכלים בארוחת צהריים ביום למחרת".

נשארים לשבת אחרי האוכל או מתפזרים?

"תמיד נשארים לשבת ולדבר ואחר כך מתעפצים על הספה. החיים הטובים".

מי שוטף כלים?

"שנינו והלוואי שמישהו היה מעביר את הקונספט הזה כבר לעולם הבא. לא סובלים את הכלים האלה. עדיין אין לנו ילדים, אבל כשיהיו הם חד משמעית ישטפו כלים".

מתוך כל המנות שהשניים אוהבים להכין, הם בחרו להציג את המתכון לשקשוקה תרד וקייל.

שקשוקה תרד וקייל צילום: דודו בכר

שקשוקה תרד וקייל (ל-2 סועדים):

חומרים:

1 גבעול כרישה גדול
2 שיני שום קצוצות
½ קופסא תרד ניו זילנדי (2 חופנים מלאים), קצוץ
4 גבעולי קייל קצוצים
10 עלי בזיליקום
4 ביצים
חמאה
גבינה כלשהי שרוצים (גאודה, פטה או קשקבל – אם יש את שלושתן ביחד, בכלל חלום)
מלח ופלפל

ההכנה:

קוצצים את גבעול הכרישה דק ומטגנים אותו בחמאה. מוסיפים למחבת את השום הקצוץ ומערבבים.

מוסיפים את הקייל והתרד ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים גם את הבזיליקום, ומתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים חצי כוס מים חמים ומערבבים הכל. מוסיפים גם את הגבינה.
יוצרים גומחות קטנות בתערובת ושוברים את הביצים לתוכן. מבשלים עד שהביצים מוכנות לפי רמת העשייה הרצויה.

מומלץ מאוד עם חלה טרייה ולצד איזשהו ממרח כמו איקרה, או חצילים בטחינה.

________

מדור האוכל של "הארץ" גאה להשיק את הטור הסוקר 100 ארוחות ערב בחיי המשפחות הישראליות בארץ ובעולם. המנהגים, המתכונים, ההרגלים, השיחות, מראה המטבח או פינת האוכל, מה שומעים ברקע? האם אוכלים בסלון? מול הטלוויזיה או מול המחשב? לבד או ביחד? הורים לחוד וילדים לחוד? מעוניינים לתעד את ארוחת הערב שלכם ולספק את המתכון המשפחתי שלכם? כתבו לנו: food.Haaretz@gmail.com

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ