לעבור ממטבח בדירה של 15 מטר ל-80 מטר זה משנה חיים

ניצן גרינברג החלה לבשל כשנמאס לאכול בכל ערב חביתה וסלט ובמעבר ממטבח פצפון לגדול השתפרו גם כישורי הבישול שלה. ארוחת הערב שלה היא השנייה בפרויקט "100 ארוחות ערב ישראליות"

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ניצן גרינברג
ניצן גרינברג.היום בגיל 31 אני יכולה להגיד שאני מעדיפה לעמוד במטבח שעות ולבשל או לאפותצילום: דודו בכר
יוליה ניקנקין
יוליה ניקנקין

שמי ניצן גרינברג, בת 31 וגרה בדירת מרתף שכורה בכפר יונה כבר מספר שנים. גדלתי בבית אשכנזי עם נגיעות עיראקיות אבל לא אכלנו מאכלים מסורתיים. אמא שלי ז"ל הייתה אופה רק באירועים או שכשהיא אירחה, אבל אף פעם לא נכנסתי יחד איתה למטבח כדי ללמוד. את הצעדים הראשונים שלי במטבח התחלתי בעודי גרה במעונות מכללת רופין כשהייתי סטודנטית לתואר ראשון.

הדירה שבה גרתי הייתה בת 13-15 מטר, עם מקרר בגודל מיני בר, מיקרוגל ותנור שהוא בעצם טוסטר אובן, אבל אז הבנתי שאין ברירה ואני אצטרך לדעת להכין עוד דברים חוץ מלחתוך סלט ולהכין חביתה. היום, בגיל 31, אני יכולה להגיד שאני מעדיפה לעמוד במטבח שעות ולבשל או לאפות. בימים שבהם בא לי להתפנק, אני אוהבת להזמין סושי או המבורגר. פיצה מבחינתי זה ממש מושחת, אבל גם בה אני חוטאת לעיתים רחוקות.

ארוחת הערב של ניצן גרינברג היא השנייה בפרויקט "100 ארוחות ערב ישראליות"

איזה טבחית את?

אני אוהבת בעיקר להתעסק עם עוגות בחושות, אבל תמיד אפשר למצוא אצלי במטבח חומרי גלם כדי להרים ארוחה. בהתחלה עוד הייתי מהמאלתרות, לא היתה לי סבלנות לקרוא מתכונים ולא ידעתי כמה אפשר לטעות אם לא מערבבים את המצרך הנכון בכמות הנכונה, עד שהבנתי שעדיף לפתוח מתכונים ושכל המידע זמין היום באינטרנט.

כשאני אופה או מבשלת מבחינתי זה כאילו יש סביב המטבח שער נעול. התרגלתי לעשות הכל לבד. כולל את הכלים.

המטבח. נתנו לי יד חופשית לשפץ אותו: תליתי שלט, מדפים לתבלינים ומעמד תלייה לכלים נוספיםצילום: דודו בכר

איך נראה המטבח?

המטבח שלי הוא חלק מדירה שכורה בה אני גרה כבר ארבע שנים, היה מטורף לעבור ממטבח בתוך דירה של 15 מטר למטבח נורמלי בדירה של 80 מטר. לי ולבעלי הדירה יש יחסים טובים אז נתנו לי יד חופשית לשפץ אותו: תליתי שלט, מדפים לתבלינים ומעמד תלייה לכלים נוספים. עם השנים אבזרתי את המטבח בכלים שונים, שללא ספק הדבר הכי טוב ונחוץ בהם הם קרש חיתוך, סכין שאני חותכת איתה כמעט הכל וקערות אלומיניום.

איך נראית ארוחת הערב?

היום אני רווקה שגרה לבד, ועקב הקורונה גם נמצאת בבית הרבה יותר מהרגיל, אז אני מרשה לעצמי להכין לעצמי כל יום ארוחת צהריים שונה. קצת משעמם אותי יום אחרי יום לאכול את אותו הדבר ויש לי עכשיו זמן, אז למה לא לנצל אותו? לכן גם בארוחת הערב אני מאוד משתדלת לגוון ולא להיתקע על ירקות וחביתה. אבל בטוח שאעדיף לאכול אותה טרייה, מיד אחרי ההכנה.

במהלך האוכל אני מתיישבת מול הטלוויזיה וצופה חדשות או בנטפליקס עם כוס או בקבוק ליטר של מים, כמו בארוחת הבוקר, רק שאז מתלווה לזה גם קפה.

עוגת שוקולד (פרווה)צילום: דודו בכר

עוגת שוקולד (פרווה) של דודה אתי

דודה שלי שגידלה ארבעה ילדים כמעט לבד (בעלה איש צבא) נתנה לי מזמן מתכון לעוגת שוקולית קלה להכנה, כבר שנים שאני מכינה אותה וכל פעם עושה טוויסט במתכון כדי שהעוגה תהיה הרבה יותר מיוחדת ומגניבה.

חומרים:

4 ביצים שלמות
כוס סוכר
כוס שוקולית
2 כפות נס קפה מוכן
כוס מים פושרים
כוס שמן
כוס ו-1/3 קמח תופח

ההכנה:

מחממים תנור -180 מעלות.

מערבבים את כל מרכיבי העוגה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה משחימה קלות וקיסם שמוחדר לתוכה יוצא נקי.

__

מדור האוכל של "הארץ" גאה להשיק טור חדש הסוקר 100 ארוחות ערב בחיי המשפחות הישראליות בארץ ובעולם. המנהגים, המתכונים, ההרגלים, השיחות, מראה המטבח או פינת האוכל, מה שומעים ברקע? האם אוכלים בסלון? מול הטלוויזיה או מול המחשב? לבד או ביחד? הורים לחוד וילדים לחוד? מעוניינים לתעד את ארוחת הערב שלכם ולספק את המתכון המשפחתי שלכם? כתבו לנו: food.Haaretz@gmail.com

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ