"הבדיחה הפנימית שלנו היא שלא זורקים קוטג' פג תוקף, כי אמא תכין מזה פשטידה"

הילה אטיאס מנהלת בית של בנות שאוהבות לארח, בטוחה שתצליח להעביר כל יום ללא אוכל ומבחינתה לאכול כמה שפחות - זו ארוחת הערב המשפחתית שלה

משפחת אטיאס ליד שולחן האוכל
משפחת אטיאס. הילה, שחר והבנות. בית של בנות שאוהבות להאכיל ולארחצילום: רמי שלוש
יוליה ניקנקין
יוליה ניקנקין

בבית משפחת אטיאס שבבנימינה גרים הילה, יועצת תקשורת וניו מדיה (45) עם בעלה שחר, משקיע בלוקצ'ין (47) ובנותיהם כליל (17.5), תמר (15), נטע (13) והכלב בונוס (6).

ארוחת הערב של משפחת אטיאס היא ה-11 בפרויקט 100 ארוחות ערב ישראליות

הילה: "אנחנו בית של בנות שאוהבות להאכיל ולארח, אבל אני בטוחה כל יום מחדש שאצליח להעביר את היום ללא אוכל. מבחינתי הכי טוב לאכול כמה שפחות".

אז מי מבשל/ת?

"אני המבשלת העיקרית בבית. הבנות לא אוהבות לאכול שאריות מאתמול, לכן אני קמה ב-5 בבוקר ומבשלת לצהריים לפני העבודה, ושחר מכין להן כריכים לבית הספר לפי ימים: חביטוסט בשני, נוטלה בשישי (כשהן היו קטנות, הייתי שולחת אותן עם סלט ירקות). אלא שכבר המון זמן לא היו כאן ימים רגילים. הפסקתי לבשל בקורונה כי פשוט אין צורך - כולם בבית והשתלטו לי על המטבח. הבנות היו מתעוררות מאוחר יותר ואוכלות ארוחת בוקר רק ב-11, כל סדר הארוחות השתבש, אז פעם-פעמיים בשבוע אנחנו מזמינים מה שלא כל כך נגיש להכנה ביתי כמו סושי, אסיאתי, הודי וכמובן פיצות (בעיקר בזמן של משחקי פוטבול אמריקאי בראשון בערב, למרות שיש לנו טאבון קטן, שבימי הולדת עושים בו חגיגת פיצות וכל אחד מגין מגש עם תוספות הזויות).

איזה בשלניות אתן?

"הילדות עוקבות אחרי כל טרנד פודי אפשרי, ומתנסות בהכנת מנות מסובכות ומתוקות, אבל בסוף מבקשות ממני סלט ירקות. אנחנו כולנו אוהבים מאוד סלטים וירקות, ומשתדלים לאכול בריא. זה מעניין לראות איך בנות מתבגרות שומרות על תזונה בריאה. כל אחת מאיתנו מביאה משהו שונה – אני דואגת לאוכל בריא ושומרת על המסורת העיראקית, כליל אלופה באפייה, תמר מכניסה המון יצירתיות ותמיד מכינה מנות חדשות ונטע בעיקר דואגת לא להעליב אף אחד ואוכלת מכל מה שמכינים. שחר רוב הזמן עושה פליאו ומכין בעיקר את מה שקשור לאש עם מנגל ופויקה בחצר.

משפחת אטיאס והכלב בונוסצילום: רמי שלוש

יש לנו המון ספרי בישול בבית, ואחד המנהגים שאימצנו מהמשפחה של שחר זה מעבר מדוקדק עליהם במהלך השעות האחרונות של יום כיפור, אבל הבנות אוהבות לעבוד עם מתכונים של משפיענים מהאינסטגרם. אני אוהבת לעבוד לבד במטבח, לתקתק עניינים. אני מנסה לעבוד עם כמה שפחות כלים וכמה שפחות ללכלך. הילדות יודעות שביום של עוזרת אף אחת לא מתקרבת למטבח, מה שבקושי מחזיק שעתיים".

תארי את המטבח בבית

"נכנסנו לבית שבנינו לבד לפני 5 שנים, ולכן המטבח מעוצב בול לפי הצרכים שלנו; מטבח פרקטי, מואר, עם אי גדול שמספיק לכולנו. המטבח הוא לב הבית - הוא מה שרואים כשנכנסים וממנו מנהלים את כל סדר היום. הכלים החשובים לנו הם הבסיסיים ביותר: קרש חיתוך לסלט, סכין וקולפן טוב. מבחינת מוצרי חשמל, השמישים ביותר הם נינג'ה לשייקים, מיקסר קיצ'נאייד וכמובן מכונת אספרסו".

המטבח מעוצב בול לפי הצרכים שלנוצילום: רמי שלוש
המטבחצילום: רמי שלוש

איזו מנה אהובה במיוחד על כולם בבית?

"ללא ספק, יום שישי זה היום של האוכל המושקע, עם הלהיט הקלאסי – שניצלים. שישי בצהריים זה הזמן היחיד בשבוע שבו אני מטגנת. בארוחת שבת אוכלים דג, מנה שגם בונוס הכלב מתלהב ממנה כל פעם מחדש. מעבר לכך, יש הצלחה גם למנות העיראקיות המסורתיות: פלפלים מולאים, קובה סלק וערוקים (לביבות עם בצל ירוק)".

כמה פעמים בשבוע מתכנסים יחד לארוחת ערב?

"באופן רשמי, רק בימי שישי בערב. מעבר לזה, פעם-פעמיים בשבוע נוצר מצב שבהם לכולם יש זמן פנוי. גם אם מתחילים מצומצם, לאט לאט מצטרפים עוד עד להרכב מלא".

הילדות עוקבות אחרי כל טרנד פודי'ז אפשרי, ומתנסות בהכנת מנות מסובכות ומתוקות, אבל בסוף מבקשות ממני סלט ירקותצילום: רמי שלוש

מה אוכלים לארוחת ערב באמצע השבוע?

"בגדול, ארוחות ערב הן די אקראיות במהלך השבוע: יום ראשון הוא יום של אלתורים עם מה שנשאר מהסופ"ש. תמיד יש אורז לבן, אז מקפיצים ירקות כמו ברוקולי, כרובית וגזר; אם עשינו מנגל בשבת, יהיו שאריות בשר. שחר קם בבוקר נורא רעב, אז הוא יכול לאכול חביתות ובשר לארוחת בוקר, אבל בערב יאכל משהו קל. מבחינתי גם על זה אפשר לוותר – אף אחד לא מת מלא לאכול ארוחת ערב".

איך מתארגנים לארוחת הערב?

"לקראת אירוח גדול, כולם עוזרים עם הלוגיסיטיקה ויש התגייסות של הבנות. אבל במהלך השבוע הן מבשלות לעצמן. הן מאוד עצמאיות ומשקיעות. בתקופה שמאסטר שף משודר, הן מנסות את מה שראו ואהבו. לפעמים זה מתפתח לסעודה רצינית, אבל ללא תכנון מוקדם".

מה קורה סביב השולחן?

"תלוי בהרכב – אם כולם יושבים ביחד, אין שום הפרעה ואסור טלפונים. אבל מכיוון שאפשר לראות טלוויזיה מהמטבח, אז בהרכבים חלקיים, הבנות יושבות על האי וצופות בטלוויזיה או בערוץ היוטיוב "לירונים" בזמן האוכל. בתקופת הקורונה, לפעמים היו אוכלות בסלון או בגינה, כשמזג האוויר נעים. פרט לכך, לא אוכלים בחדרי השינה".

איך מנצלים שאריות?

"הבדיחה הפנימית בבית היא שאם מוצאים קוטג' פג תוקף, לא זורקים כי אמא תכין מזה פשטידה. אבל בגדול, פרט לימי ראשון, כמעט לא אוכלים שאריות ומתנהלים מיום ליום".

מי שוטף כלים?

"יש תורנות מדיח".

לביבות ירק עיראקיות צילום: רמי שלוש

מתכון לערוק - לביבות ירק עיראקיות (40 לביבות חמודות וטעימות)

חומרים:

3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים

3 ביצים

2 חבילות בצל ירוק חתוך דק

חצי כפית כמון

כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות קמח רגיל (ללא גלוטן - להחליף ב-2 כפות קמח חומוס).

ההכנה:

מוערכים את תפוחי האדמה המבושלים. מוסיפים אליהם בצל ירוק קצוץ, ביצים ואת התבלינים.

מערבבים לעיסה אחידה.

יוצרים בעזרת כף לביבות שטוחות.

מטגנים (לא בשמן עמוק) במשך כ-4 דקות מכל צד עד להשחמה כהה.  

מומלץ להגיש עם חלה טרייה , סלט ירקות, מלפפון חמוץ ועמבה למתקדמים.

________

מדור "ארוחת הערב" סוקר 100 ארוחות ערב בחיי המשפחות הישראליות בארץ ובעולם. המנהגים, המתכונים, ההרגלים, השיחות, מראה המטבח או פינת האוכל, מה שומעים ברקע? האם אוכלים בסלון? מול הטלוויזיה או מול המחשב? לבד או ביחד? הורים לחוד וילדים לחוד? מעוניינים לתעד את ארוחת הערב שלכם ולספק את המתכון המשפחתי שלכם? כתבו לנו: food@haaretz.co.il

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ