למצות את הפוטנציאל: שלושה מתכונים מפתיעים עם מצות

אם כבר נגזר עלינו לאכול מצות, אין שום סיבה שהן יהיו יבשות, משעממות, בעלות מרקם סינתטי וחסרות כל טעם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

הכל קרה כל כך מהר: בחצי הלילה הכתה במצרים מכת בכורות. פרעה, שהיה עד עתה קשה עורף וסירב להנפיק אישורי יציאה לבני ישראל, הבין שצריך לפעול, ומהר. הוא הזעיק אליו את משה ואהרן והאיץ בהם לעזוב את המדינה ASAP. לפני שפרעה יתחרט, או שהאספסוף המצרי יעשה בהם שפטים, מיהרו בני ישראל לארוז כמה פיצ'פקעס ויצאו לדרך. על כל צרה שלא תהיה, לקחו אתם בחיפזון גם בצק שהכינו צ'יק צ'ק, בלי שום גינונים - בימים ההם לא היו עדיין מרכולים פתוחים 24 שעות ביממה בכל תחנת דלק, מה גם שלא נוח לעצור לקניות כאשר כל חיל הפרשים המצרי דולק בעקבותיך. מהבצק, שלא הספיק להחמיץ, אפו עוגות מצות - מעין פיתות שלא ממש הצליחו. לא נורא, חשבו בני ישראל לעצמם, כשנגיע אוטוטו לארץ הקודש כבר נחגוג בארוחת גורמה כמו שצריך.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ