מתכון: קיש מנגולד ורוקפור

רכות המנגולד, מתיקות המשמש וחריפות הרוקפור יוצרות יחד משחק מעניין ומענג של מרקמים וטעמים. עם פרי עונתי מדובר בהפתעה של ממש

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קיש מנגולד ורוקפור
קיש מנגולד ורוקפורצילום: דורעם גונט
דורעם גונט

חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ):

לקלתית:

1 כוס קמח לבן

1/2 כוס קמח מלא

100 גרם חמאה קרה

1/2 כפית מלח

1 ביצה

למלית:

700 גרם מנגולד טרי

2 כרישות דקות, פרוסות דק (החלק הלבן בלבד)

25 גרם חמאה

5 משמשים טריים או מיובשים, מגולענים וחתוכים לקוביות של כס"מ

2 ביצים

כוס שמנת מתוקה לבישול (15% שומן)

120 גרם גבינת רוקפור מגוררת גס

מלח ופלפל (עדיף לבן)

הכנה:

מכינים את הקלתית: במעבד מזון עם סכין פלדה מעבדים את חומרי הבצק רק עד לקבלת מרקם פירורי. מעבירים לקערה, מהדקים ואוספים לכדור. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה במקרר.

מעבירים את כדור הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה דק, גדול במעט מקוטר התבנית. משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים קלות. מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים אל התבנית, כך שיכסה את התחתית ועוד שוליים בגובה של כ-2.5 ס"מ. מנקבים את הבצק במזלג. אופים (ללא המלית) בחום של 200 מעלות כעשר דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים את המלית: שוטפים היטב את המנגולד וחותכים לרצועות באורך של כ-2 ס"מ. מפרידים בין הגבעולים הלבנים לעלים הירוקים.

ממיסים בסיר את החמאה ומטגנים בעדינות את גבעולי המנגולד הלבנים ואת הכרישה, עד שהמנגולד מתרכך מעט (כעשר דקות). אם צריך, מוסיפים מעט מים כדי שהירקות לא ייחרכו. מוסיפים את העלים הירוקים ומאדים יחד עוד כשלוש דקות. מורידים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את קוביות המשמש, הביצים, השמנת המתוקה והרוקפור. מתבלים במלח ובפלפל.

שופכים את המלית על הקלתית האפויה-למחצה ואופים יחד בחום של 200 מעלות, עד שפני הקיש מזהיבים קלות (כחצי שעה).

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ