מתכון

קלצונה עם עוף

ההכלאה האיטלקית של סנדוויץ' חם עם בורקס טעימה כמעט עם כל מילוי שעולה בדמיון. הנה אחד שמנצל שאריות של עוף צלוי או מבושל מהמרק

דורעם גונט
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קלצונה עוף
קלצונה עוףצילום: דורעם גונט
דורעם גונט

חומרים:

לבצק:

1 כוס מים

3 כוסות קמח

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

2 כפות דבש

1 כף שמרים יבשים

למילוי:

הבשר מעוף שלם (או חלקי עוף), צלוי או מבושל מהמרק (מפרקים בידיים)

2-3 כפות מיונז, רצוי תוצרת בית

2-3 עגבניות (או חופן עגבניות שרי) פרוסות

1 בצל ירוק

3 כפות זיתים, מגולענים וקצוצים

פלפלון צ'ילי ירוק חריף, חתוך לטבעות

חופן עלי רוקט או בזיליקום

מלח גס

שמן זית

250 גרם גבינה קשה מגוררת

קלצונה עוף
קלצונה עוףצילום: דורעם גונט

הכנה:

אם יש מכונת לחם, מכניסים לתוכה את כל חומרי הבצק ומפעילים על תוכנת בצק. אם אין - מערבבים את החומרים ליצירת בצק, לשים 5-10 דקות, מתפיחים, מוציאים אוויר ומתפיחים שוב.

מחממים את התנור ל-300 מעלות או לחום המקסימלי, אם הוא נמוך יותר.

מחלקים את הבצק לשישה כדורים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול דק. מערבבים את בשר העוף עם המיונז. עורמים על מחצית מהעיגול בשר עוף ומעליו פרוסות עגבנייה, זיתים, בצל ירוק, פרוסות צ'ילי ובזיליקום או רוקט. מזליפים מעט שמן זית, מתבלים במלח גס וזורים גבינה מגוררת. מקפלים את הבצק מעל המילוי ומהדקים באצבעות או בעזרת מזלג, כדי שהקלצונה לא ייפתח באפייה. אופים בתנור עד שהבצק מזהיב יפה (כמה דקות בלבד, תלוי בחום התנור). מגישים לוהט מהתנור.



תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ