הנשנוש המושלם |

גרעיני תירס מתובלים בזרעי חרדל וכוסברה

דרך קלה ומהירה להעניק לתירס טעם חדש ומיוחד - כנשנוש בריא, כמנה ראשונה או כתוספת לצד עוף או בשר. עצלנים יכולים להשתמש בתירס מקופסה, במקום בקלחי תירס טריים (עכשיו העונה)

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גרעיני תירס מתובלים בזרעי חרדל וכוסברה
גרעיני תירס מתובלים בזרעי חרדל וכוסברהצילום: דורעם גונט
דורעם גונט

חומרים:

קלחי תירס טריים, כמספר הסועדים (או גרגרי תירס מקופסת שימורים)

ועל כל קלח -

1 כפית שמן צמחי כלשהו או שמן זית

1 כפית שמן שומשום

כפית זרעי חרדל שלמים

חצי כפית זרעי כוסברה שלמים

מלח ופלפל

אופציה: צ'ילי חריף ירוק או אדום קצוץ דק, או כמה טיפות טבסקו

מעט כוסברה קצוצה (ואפשר גם בצל ירוק)

הכנה:

מבשלים את התירס במים עד שיתרכך (כ-20 דקות). מעמידים את התירס במאונך על משטח העבודה, ובעזרת סכין חדה מפרידים את הגרעינים מהקלח.

בסיר מחממים את שני סוגי השמן עם זרעי החרדל והכוסברה. כשזרעי החרדל מתחילים להשמיע קולות פיצוץ, מורידים מהאש (זהירות, הזרעים נוטים להישרף במהירות). מוסיפים לשמן המתובל את גרעיני התירס ואת יתר החומרים ומערבבים. מגישים חם, פושר או קר.


תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ