מרק עוף עם קארי

תיבול בסגנון הודי ותוספת של קוביות תפוח חמוץ לוקחים את מרק העוף השגרתי לסיבוב צהוב ומרענן

דורעם גונט
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק עוף עם קארי
מרק עוף עם קאריצילום: דורעם גונט
דורעם גונט

חומרים:

1 ק"ג עוף למרק (הקצב ישמח למכור בזול את העצמות שנותרו מעופות מפורקים)

3 ליטרים מים

2 כרשות (החלק הלבן בלבד), פרוסות דק

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות

1/2 כוס עדשים כתומות

1/2 כוס גריסי פנינה

1 כף אבקת קארי, טרייה ומשובחת

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

1 כף שורש זנגביל טרי, קלוף ומגורר דק

מלח ופלפל שחור

1 תפוח ירוק חמוץ, מגולען וחתוך לקוביות קטנות (אין צורך לקלף)

מיץ מלימון אחד

1 כף סוכר

צרור קטן של עלי כוסברה, קצוצים

הכנה:

בסיר מחממים את העוף והמים. מביאים לרתיחה עדינה ומקפים את הקצף. מוסיפים את הכרשה, הגזר, העדשים, הגריסים, אבקת הקארי, זרעי הכוסברה, הזנגביל המגורר, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה.

מכבים את האש ומוסיפים מיד את קוביות התפוח, מיץ הלימון, הסוכר והכוסברה הקצוצה. טועמים ומתקנים תיבול.

doramg@haaretz.co.i


תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ