מתכון

סלט דג מלוח עם שעועית לבנה וטרגון

המרקם הרך של השעועית והדג מתקשרים זה לזה, וטעמיהם השונים משתלבים היטב ויוצרים סלט טעים ומעניין

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט דג מלוח עם שעועית לבנה וטרגון
סלט דג מלוח עם שעועית לבנה וטרגוןצילום: דורעם גונט
דורעם גונט

חומרים (ל-4 מנות):

1 כוס שעועית לבנה יבשה גדולה, מושרית לילה במים עם חצי כפית סודה לשתייה

3 כפות מיונז, רצוי מתוצרת בית

1 כף מיץ לימון

3 דגי מטיאס או הרינג, מעושנים או מומלחים, חתוכים לרצועות בעובי כס"מ

1 ביצה קשה, מגוררת, מעוכה במזלג או חתוכה לקוביות זעירות

בצל קטן, קלוף וחתוך לקוביות זעירות

עלים משני ענפי טרגון

מלח ופלפל שחור

הכנה:

מסננים את השעועית ממי ההשריה. מבשלים בסיר מכוסה עם מים טריים, עד שהשעועית רכה אך אינה מתפוררת (שעה עד שעה וחצי).

מסננים ממי הבישול, מצננים ומערבבים עם יתר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חמים, פושר או קר, עם לחם טוב.


תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ