טונה צרובה על אספרגוס וסלסה של עגבניות חריפות-מתוקות

מנה ראשונה מהודרת ומרשימה, שדורשת סטייק טונה טרי מאיכות מעולה.

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טונה צרובה על אספרגוס וסלסה של עגבניות חריפות-מתוקות
טונה צרובה על אספרגוס וסלסה של עגבניות חריפות-מתוקותצילום: דורעם גונט

חומרים (ל-4-6 מנות):

צרור קטן של אספרגוס, לבן או ירוק
4 סטייקים של טונה טרייה, במשקל כ-100 גרם כל אחד
1 כף שמן זית

לסלסה:

5 כפות שמן זית
1 פלפלון צ'ילי ירוק חריף, חתוך לטבעות דקות (או לפי הטעם)
6 עגבניות בשלות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
3 כפות סוכר
3 כפות מיץ לימון או ליים
עלים משלושה ענפי מיורן
מלח ופלפל

הכנה:

חולטים את האספרגוס במים רותחים עד שהם מבושלים אך עדיין שומרים על פריכות (כ-5 דקות, תלוי בעובי).

במחבת, רצוי עם ציפוי טפלון, מחממים כף שמן זית. כשהשמן חם צורבים את הטונה, כחצי דקה מכל צד בלבד. בנתחים נצרב פס בעובי מילימטר או שניים, והמרכז נותר נא לגמרי. מניחים את הטונה בצד ומכינים את הסלסה.

מחממים את 5 כפות שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים כדקה את הצ'ילי. מוסיפים את העגבניות, הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים יחד דקה נוספת. מורידים מהאש, מוסיפים את המיורן ומתבלים במלח ובפלפל.

להגשה: פורסים את הטונה לפרוסות בעובי כחצי ס"מ, כך שכל פרוסה תהיה ממוסגרת בפס הצריבה. מחלקים את הסלסה לצלחות, מסדרים כמה גבעולי אספרגוס על הסלסה, ומעליהם פורסים את הטונה. מטפטפים מעל עוד מעט שמן זית משובח ומגישים מיד.


הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ