שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתכון: עוגת שוקולד עם קרם חמאת בוטנים

זו עוגה מתוקה, רכה, עסיסית ועשירה מאוד

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגת שוקולד עם קרם חמאת בוטנים
עוגת שוקולד עם קרם חמאת בוטניםצילום: דורעם גונט
דורעם גונט

חומרים (לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ):

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

100 גרם שוקולד

100 גרם חמאה

2 כפות אבקת קקאו

1/2 כפית מלח

200 מ"ל שמנת חמוצה, 15% שומן

1/4 1 כוסות קמח תופח

לקרם חמאת בוטנים:

225 גרם (גביע אחד) גבינת שמנת טבעית 30% שומן

1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה

50 גרם שוקולד מריר

לציפוי:

1/2 כוס סוכר

3 כפות מים

1/3 כוס שמנת מתוקה לקצפת

100 גרם שוקולד מריר

(תצלום:דורעם גונט)

הכנה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה. ממיסים (על אדים, במיקרוגל או בסיר קטן) את השוקולד עם החמאה, הקקאו והמלח. מוסיפים את תערובת השוקולד, בהדרגה ותוך הקצפה, אל תערובת הביצים והסוכר. מוסיפים גם את השמנת החמוצה ומאחידים. בעזרת מרית מקפלים פנימה את הקמח, עד שהוא מתפזר בצורה אחידה בבלילה.

מרפדים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (כ-30 דקות. זהירות לא לייבש). מוציאים מהתנור ומצננים. מכינים את קרם חמאת הבוטנים: במעבד מזון מעבדים לתערובת אחידה את גבינת השמנת וחמאת הבוטנים. ממיסים (על אדים או בזהירות במיקרוגל) את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מערבבים להאחדה.

מרכיבים את העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית. בעזרת סכין חדה חותכים את העוגה לשלוש דיסקיות דקות ואחידות בעוביין. מסירים את שתי הדיסקיות העליונות ושומרים על צלחת בצד. מורחים על הדיסקית התחתונה מחצית מהקרם. מניחים בזהירות את הדיסקית האמצעית מעל הקרם, ומורחים עליה את יתרת הקרם. מניחים על הקרם את הדיסקית העליונה (התקבלה עוגה ממולאת בשתי שכבות קרם, וללא ציפוי). מכינים את הציפוי: בסיר קטן וכבד מחממים את הסוכר והמים עד שנוצר סירופ. ממשיכים להרתיח על אש בינונית עוד חמש דקות, עד שהסירופ מסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת המתוקה. אם צריך, מחזירים לאש לכמה שניות כדי להמיס את הסוכר שהתגבש במגע עם השמנת הקרה. מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.

מצננים את הציפוי כרבע שעה, ואז יוצקים שכבה אחידה ממנו על העוגה. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ