מתכון: ממתק קוקוס ושוקולד

ממתק קל להכנה, שאינו דורש בישול או אפייה (מעבר להמסה של שוקולד) ומזכיר את חטיף הקוקוס התעשייתי באונטי. להכנה קלה עוד יותר אפשר לוותר על שכבת השוקולד התחתונה

דורעם גונט
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ממתק קוקוס ושוקולד
ממתק קוקוס ושוקולדצילום: דורעם גונט
דורעם גונט

חומרים (לתבנית ריבועית בגודל 20X20 ס"מ):

200 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

2 כפות מים

250 גרם קוקוס טחון

400 גרם (פחית) חלב מרוכז ממותק

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס אבקת סוכר

הכנה:

גוזרים נייר אפייה לגודל שיכסה בדיוק את תחתית התבנית. מרפדים את התבנית בנייר. ממיסים (בקערה מעל אדים, בזהירות במיקרוגל או בסיר קטן על להבה נמוכה מאוד) את השוקולד והחמאה עם המים, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מערבבים לתערובת אחידה. יוצקים מחצית מהשוקולד על נייר האפייה ומורחים במרית או בגב כף לשכבה אחידה ודקה בעובי כשני מילימטרים. מעבירים למקפיא להתייצבות והתקשות.

מערבבים בקערה את הקוקוס הטחון עם החלב המרוכז, המלח, תמצית הווניל ואבקת הסוכר. יוצקים את תערובת הקוקוס על השוקולד ומהדקים בידיים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא לכחצי שעה.

מחממים בעדינות את יתרת תערובת השוקולד והחמאה, כדי לשוב ולהמיס אותה. אם התערובת סמיכה מכדי להימרח יפה ובשכבה אחידה על הקוקוס, מדללים אותה בכמה טיפות מים. יוצקים את השוקולד על פני הקוקוס ומיישרים בגב כף או במרית. מעבירים למקפיא לכחצי שעה להתייצבות. מעבירים סכין חדה לאורך הדפנות כדי לשחרר את הממתק מהתבנית, והופכים על קרש חיתוך. מקלפים בעדינות את נייר האפייה וחותכים בסכין חדה לריבועים או למלבנים. אפשר להגיש בתוך עטרות נייר (מנג'טים). שומרים בקירור.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ